Petak 26.01.2018.
21:12
Z. Mirković - Vesti

Smanjena kazna ubicama Srbina

Vesti
U Austriji osuđena dvojica Sirijaca zbog surove pljačke i likvidacije

Glavni osumnjičeni, koji je osuđen za ubistvo, pljačku i pokušaj ucene, a koji je u prvostepenoj instanci osuđen na maksimalnih 15 godina zatvora, dobio je kaznu umanjenu za godinu dana robije. Njegov saučesnik je u prvostepenom postupku osuđen zbog pljačke i pokušaja ucene na 12 godina zatvora, ali mu je u apelacionom postupku kazna smanjena na 11 godina robije. Identiteti osuđenih Sirijaca još nisu saopšteni.

Odala ih odeća žrtve

Kada je policija na dan ubistva ušla u stan, voda je istekla iz kade, zbog zapušača koji je bio porozan. Nakon zločina su ova dvojica mladića iz Sirije uzeli garderobu nesrećnog mladića, poneli je sa sobom i nosili, pa su na osnovu toga i pronđeni.

Dvojica optuženih i sada osuđenih Sirijaca su, pod dejstvom alkohola i marihuane, kupili lepljivu traku na jednoj benzinskoj pumpi i sa tim otišli do stana žrtve. O motivu za ubistvo imali su različite iskaze. Glavni optuženi tvrdio je da mu je srpski državljanin dan pre zločina pokazao porno film i izrazio želju za seksom s njim. Zbog te uvrede želeo je navodno da se osveti, odnosno da ga "vaspita" i opljačka, navode austrijski mediji.

Njegov saučesnik je, pak, tvrdio da nije ništa znao o svemu i da su krenuli da ga opljačkaju. Jedinstveni u iskazu bili su samo oko tvrdnje da nisu imali nameru da ubiju žrtvu.

Nakon što ih je Aki pustio u stan, oni su ga lepljivom trakom vezali i potom brutalno pretukli. Naterali su ga da im kaže šifru njegove bankomat-kartice.

Saučesnik je potom napustio stan da bi podigao novac, u čemu nije uspeo, jer na računu žrtve nije bilo para. U međuvremenu je glavnooptuženi čuvao žrtvu, kada je Marković pokušao da se oslobodi, pa ga je ovaj Sirijac zadavio. Potom su dvojica Sirijaca mrtvog Markovića stavili u kadu i pustili vodu.

Kako se navodi u saopštenju suda, Sirijcima su umanjene kazne, pošto je, na zahtev advokata, uzeto u obzir da su dvojica nasilnika zločin počinili pod velikim dejstvom alkohola i narkotika.

2024 © - Vesti online