Petak 26.01.2018.
12:34
Vestionline

Narodna stranka: Vratićemo 13. penziju

Facebook/Narodna stranka
Vuk Jeremić na skupu Narodne stranke (Foto: Arhiva)

"Penzioneri platili najveću cenu"

Kako kaže, cenu za svoju "nesposobnost i korumpiranost" isporučuje najranjivijim grupama, medju kojima su penzioneri platili najveću cenu, jer su im oduzeta stečena prava.

- Situacija u Beogradu je naročito teška, jer je naprednjačka vlast najsiromašnijim penzionerima u glavnom gradu oduzela naknadu od 20.000 dinara, takozvanu 13. penziju. Narodna stranka će po stupanju na vlast sprovesti tri paketa mera koji će odmah unaprediti položaj penzionera i svih stanovnika glavnog grada - rekao je Jovanović na tribini "Položaj penzionera u Beogradu". 

Jovanović je naveo da je prva mera vraćanje 13. penzije penzionerima sa najmanjim primanjima u Beogradu, a potom će ta naknada biti data i svim ostalim penzionerima u glavnom gradu, kada to "dozvole fiskalne mogućnosti". 

- Drugi paket mera je revizija i smanjivanje računa, jer Beograđani i beogradski penzioneri ne bi trebalo da plaćaju proviziju Infostanu, niti da plaćaju preskupo Gradsko stambeno, koje često naplaćuje akontacione usluge koje nikada ne izvrši - rekao je Jovanović. 

Potpredsednik stranke Vuka Jeremića istakao je da je u tom paketu važna stavka smanjenje cene grejanja, jer je grejanje u Beogradu najskuplje u Evropi. 

- Treća mera je sprečavanje rasparčavanja i prodaje PKB-a, koja bi gotovo izvesno dovela do veće cene hrane za Beograđane i do ekstraprofita koji bi razni privatni lanci naplaćivali za hranu stanovnicima glavnog grada - rekao je Jovanović. 

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić rekla je da je od penzionera uzeto ukupno 800 miliona evra, a da je samo dug Srbijagasa veći od te sume, i istakla da se ta partija zalaže za vraćanje "otetih penzija" tako što će tih 800 miliona evra biti pretvoreno u javni dug. 

- O položaju penzionera u Srbiji najrečitije govori podatak da je u poslednje tri godine smrtnost penzionera porasla za čak 28 odsto - rekla je Sanda Rašković Ivić.

2024 © - Vesti online