Petak 26.01.2018.
10:41
telegraf.rs, Vestionline

Švajcarci poručuju: Tramp nije dobrodošao (FOTO)

Tanjug
Američki predsednik: Donald Tramp

Spustivši masivni transparent sa obližnje litice Elhorn blizu grada Sargan, aktivistkinja grupe Kompaks (Compax), koja se zalaže za primenu pravednije i zelenije ekonomije i savesnije društvo, rekla je da se nada da će njihova poruka da stigne do Trampa.

- Tramp podržava rasizam, islamofobiju, antisemtizam, seksizam, neprijateljstvo prema ženama, podržava ratove, negira klimatske promene, napada ljudska prava i vodi politiku koja produbljuje siromaštvo i nejednakost - rekla je grupa u izjavi koju prenosi portal commondreams.com.

"Važno je da ostanemo kritični i nastavljamo da se opiremo mizantropskoj politici Trampove administracije, uprkos činjenici da Tramp govori u proseku šest laži dnevno i što je posledica toga smao još veća šteta. To je ono što mi radimo sa našim protestom danas".

- Bilo da to radimo preko ove doline ili preko televizije, nadamo se da Tramp zna da nije dobrodošao i da publika širom sveta, uključujući i onu u Americi, zna da se mnogi Švajcarci protive njegovoj politici i poseti - rekao je predsedavajući Andreas Freimuler.

- Nadamo se da će Foks njuz preneti naš protest, takođe - rekao je.

2024 © - Vesti online