Četvrtak 25.01.2018.
21:12
Vestionline, Tanjug

"Znam da su se u Srbiji spremili - neki da opsuju, neki da mi skinu glavu"

Tanjug
Na Kosovu da izgubimo samo ono što moramo: Aleksandar Vučić (Foto: Arhiva)

- To znači da ne izgubimo ono što ne smemo da izgubimo, a da, ako hoćete da to definišem na taj način, izgubimo samo ono što moramo. Ja mislim da je to nešto što je normalno, racionalno... - rekao je Vučić za RTS u Davosu.

- Naše je da probamo da razgovaramo i da postignemo kompromis. Zato sam rekao Albancima - ako vi govorite svaki dan i ako neki drugi u svetu očekuju da ćemo mi da damo sve a da zauzvrat ne dobijemo ništa, a da vi dobijete sve, a za uzvrat ne pružite ništa - hvala i doviđenja.

Neki od njihovih funkcionera su mi već odgovorili i rekli u redu je doviđenja, naveo je Vučić i dodao:

- Samo vas molim da mi to kažete javno i da to kažu oni koji donose odluke a ne njihovi fićfirići - ti kada donesu odluku onda ćemo da kažemo hvala i doviđenja. 

Na pitanje da li je o tome razgovarao sa Johanesom Hanom i šta je on rekao predsednik Srbije je naveo da je evropski komesar rekao da razume poziciju Srbije i da zna koliko nam je teško da trpimo svakodnevna poniženja na različite načine ali je zatražio od nas odgovornost. 

On je naveo da očekuje nastavak dijaloga, da su i današnji razgovori neka forma dijaloga ali je problem da mi tražimo rešenje oko istrage ubistva Olivera Ivanovića i tražimo rezultate.

Vučić je podsetio da je američki ambasador poručio Prištini da je ovo izvanredna prilika da pokažu rezultate.

- Ako ih ne bude bilo posumnjaćemo da neko od početka nije ni želeo da se do rezultata dođe - rekao Vučić. 

Predsednik Srbije naveo je da bi, ukoliko se ne postigne rešenje za KiM to smatrao nekom vrstom poltičkog poraza, uz opasku da će kad-tad to morati da se reši, a da bi sve bilo gubljenje vremena sledećih 10-15 godibna. 

- Znam da su se u Srbiji spremili, zašiljli olovku, neki da opsuju, neki da mi skinu glavu - nije to problem. Samo vi svoj posao zajedno radite, jer šta god uradim i kako god oni će da kritikuju. Ali je važno kako će se to meriti u budućnosti i šta će tome da govore naša deca - rekao je Vučić.
 

2024 © - Vesti online