Četvrtak 25.01.2018.
14:23
Vestionline, b92.net

BiH: Dodik je sramota, slagao je i Vučića...

A. Čukić
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik

"Šalji svoju decu u rat, Milorade"

Šarović je posle sastanka funkcionera Saveza za promene u zajedničkim institucijama BiH ocenio da bi svi stanovnici RS "trebalo da budu ponosni na predsednika" i da "ne očekuje od njega da širi govor mržnje i priziva rat''.

- Ne očekujemo do prvog čoveka RS da širi govor mržnje, da nas deli, da seje strah, da priziva rat... Mi bi trebalo da se ponosimo predsednikom Republike koji nas predstavlja, da on tu funkciju obavlja na dostojanstven način. Nažalost, moramo da se stidimo predsednika koji šalje jednu lošu sliku o celoj RS - kazao je Šarović. 

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić ponovo je demantovao da je iz Sarajeva upućen zahtev zvaničnim organima Srbije za hapšenje predsednika RS, zbog kupovine Dodikove vile u Beogradu. Mektić je naveo da Dodik "već duže vreme laže i izmišlja nebuloze i gluposti". 

- Slagao je i Vučića, pa je i on preneo krivu informaciju - da je Savez za promene od Beograda tražio Dodikovo hapšenje - kazao je ministar bezbednosti BiH. 

Mektić je rekao da od Bograda nije traženo da uhapsi Dodika, već je upućen zahtev za pravnu pomoć u vezi s finansijskim transakcijama iz bijeljinske Pavlović banke u beogradsku Komercijalnu banku oko kupovine Dodikove vile na Dedinju. 

Prema njegovim rečima, samo u jednom danu je iz Pavlović banke u Bijeljini prebačeno u Srbiju 1,5 miliona konvertibilnih maraka (oko 770.000 evra). 

- Samo smo to proverili, a on (Dodik) se predstavo kao žrtva i rekao da neko udara na Republiku Srpsku - dodao je on. 

Mektić je rekao da Savez za promene "neće sjahati s grbače Dodiku, dok on ne sjaše s grbače ovom narodu", dodajući da bi Dodik dosad "bio uhapšen 50 puta da u BiH ima iole pravne države". 

- On fabrikuje laži, za koga kupuje uniforme? Koga on uvlači u rat? Neće više tamo ići deca sirotinje, šalji svoju decu Milorade - kazao je Mektić.

2024 © - Vesti online