Četvrtak 25.01.2018.
12:31
Vestionline, Tanjug

Duda prihvatio poziv Vučića da poseti Srbiju

Tanjug/Kabinet predsednika
Andžej Duda i Aleksandar Vučić tokom susreta u Davosu

Vučić je zahvalio poljskom kolegi na kontinuiranoj podršci Poljske evropskim integracijama Srbije i izrazio neophodnost jačanja saradnje dveju zemalja, kako na političkom tako i na ekonomskom planu.

Predsednik Vučić je istakao da je trgovinska razmena u porastu i da je neophodno privući što veći broj investitora iz Poljske, što bi dodatno unapredilo odnose dveju zemalja, saopšteno je iz Predsedništva.

Predsednik Duda je rekao da Poljska iskreno i intenzivno podržava evropski put Srbije. On je istakao da je važno poslati jasnu poruku da je Unija živa i pozvati zemlje, koje žele da se pridruže Uniji, da to i učine.

Tokom susreta predsednik Duda prihvatio je poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju.

Vučić će danas imati i niz drugih razgovora i susreta na različitim nivoima sa evropskim i svetskim zvaničnicima i predstavnicima međunarodnih organizacija.

U delegaciji Srbije sa predsednikom Vučićem je i premijerka Ana Brnabić, koja prvi put u tom svojstvu boravi na Forumu.

Vučić će se danas, kako je planirano, na marginama foruma sastati sa evropskim komesarom za politiku susedstva i proširenje Johanesom Hanom.

Predsednik Srbije je prethodno imao niz susreta evropskim i svetskim zvaničnicima.

Imao je kraći razgovor sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, susreo se sa albanskim i italijanskim premijerima Edijem Ramom i Paolom Đentilonijem, španskim kraljem Felipeom, šeficom za regionalne strategije Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin.

2024 © - Vesti online