Četvrtak 25.01.2018.
10:24
Vestionline

Svi "srpski" timovi izgubili, Teo nikako da "namesti šut" (VIDEO)

EPA/MICHAEL REYNOLDS
Miloš Teodosić

Ipak, naši internacionalci nisu mogli da spreče poraze Los Anđeles Klipersa, Minesota Timbervulvsa i Detroit Pistonsa, a i samo je Beli imao zapažen učinak.

Timbervulvi su poraženi na gostovanju Trejlblejzersima u Portlandu 123:114, a Nemanja je za 35 minuta u igri ostvario devet poena, sedam skokova i dve ukradene lopte, ali uz nešto lošiji procenat šuta (3/8 za dva, 1/3 za tri). 

Najefikasniji u poraženom timu ponovo je bio Endrju Vigins sa 24 poena, Karl-Entoni Tauns dodao je 16 uz devet uhvaćenih lopti, dok je rezervista Džamal Kroford dodao 19 poena i pet asistencija. 

S druge strane, najzaslužniji za slavlje domaćih bio je Demijan Lilard sa 31 poenom (3/6 za dva, 6/11 za tri), šest asistencija i četiri skoka, a sjajan meč odigrao je i Si-Džej Mekalum sa 28 poena, pet dodavanja i tri skoka.

Istovremeno, Klipersi su kao domaćini poraženi od Boston Seltiksa 113:102, a kapiten "Orlova" ponovo se mučio sa šutem. 

Pogodio je jednu dvojku iz tri pokušaja i promašio sve tri trojke, a, za 24 minuta u igri, imao je još šest asistencija i tri skoka. 

Blejk Grifin bio je najraspoloženiji za igru sa 23 poena i pet uhvaćenih lopti, Lu Vilijams dodao je 20 uz sedam dodavanja, dok je Diandre Džordan imao 15 poena i 14 skokova. 

U ekipi iz Masačusetsa najbolji je bio Kajri Irving sa 20 poena (5/8 za dva, 2/8 za tri), osam skokova i sedam asistencija, a najbolje ga je pratio Džejson Tejtum sa 18 poena, šest uhvaćenih lopti i tri asistencije. Istakli su se još i Markus Moris i Teri Rozir sa po 15 poena.

Najviše drame viđeno je u Detroitu, gde su Juta Džezeri tek posle produžetka savladali domaće Pistonse, najviše zahvaljujući trojkama Džoša Inglsa i Donovana Mičela na startu dodatnih pet minuta - 98:95. 

Bobi je dobio 13 minuta od Stena van Gandija i za to vreme upisao četiri poena (2/4 za dva), šest skokova i po asistenciju i ukradenu loptu. 

Pistonsima nije pomogla ni nadrealna partija Andrea Dramonda sa 30 poena (11/16 za dva, 0/1 za tri) i čak 24 skoka, a imao je i šest blokova, tri krađe i četiri asistencije. 

Tim iz Solt Lejk Sitija predvodili su Rudi Gober i spomenuti Mičel sa po 15 poena. Francuz je imao i osam skokoa i četiri blokade, a sjajni ruki pet proigravanja i četiri uhvaćene lopte. Riki Rubio zabeležio je 11 poena i deset skokova, a Džo Ingls 13 i sedam asistencija.

2024 © - Vesti online