Sreda 24.01.2018.
20:23
sputniknews.com

Vučić u Davosu: Srbima je dosta ratovanja, potreban nam je mir

Tanjug
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Vučić je to rekao u intervju Sputnjiku, u Davosu, gde boravi na zasedanju Svetskog ekonomskog foruma. Govoreći o zahtevu Brisela da se pre ulaska u EU reše pitanja granica, predsednik Srbije je, kako navodi portal, rekao da podržava proces dijaloga sa Prištinom, da se nada kompromisnom rešenju, ali da ne polaže prevelike nade da će se to desiti do kraja ove godine.

Na pitanje zašto ne želi da Srbima na Kosovu pomogne oružjem, Vučić je odgovorio:

- Mislim da je mnogo važnije za kosovske Srbe da dobiju nove škole, nova obdaništa, da dobiju veću ekonomsku pomoć, traktore i stoku. Nešto od čega mogu da žive. Oni moraju da prežive, a žive u veoma teškim uslovima. Najvažnije pitanje za njih pre svega je da prežive na svojim ognjištima, zatim da poboljšaju svoj životni standard, a treće je da stvore budućnost za sebe i svoju decu. To je ono što moramo da uradimo.

- Mislim da je ljudima već dosta svih ratova, a to, moram da priznam, ne čujemo sa druge strane - ali znam da je Srbima, srpskom narodu, dosta ratovanja - dodao je Vučić i naveo da nam je potreban period mira i stabilnosti više nego bilo šta drugo.

2024 © - Vesti online