Četvrtak 25.01.2018.
13:30
Vesti

Nismo vas znali, ali vas pamtimo!

EPA/Glenn Hunt
Policija Australije na uviđaju (Foto: Ilustracija)

Premijer Danijel Endrjus rekao je da stanovnici Viktorije ne mogu da zaborave 20. januar 2017. Na jednom papiriću ostavljenom na poprištu pisalo je jednostavno i duboko: "Možda vas nismo znali, ali ćemo vas uvek pamtiti."

Među učesnicima svečanosti bili su članovi familija poginulih. Jedan od njih bio je Toni Hakin, otac desetogodišnje Talije.

On je pozvao sve roditelje da prigrle svoju decu i da pamte da čine ono što je za mališane važno.

- Ona (Talija) bila je srce i duša naše familije. Ovaj kukavički čin ugasio je naše živote. Idite kući, uzmite svoju kćerku čak i ako je bila nestašna i zapamtite da je ona razlog za koji se mi žrtvujemo. Ova mala devojčica, zajedno sa pet ostalih, bili su heroji na svoj način. Zato što su umrli, mi možemo da shvatimo kakvi rizici postoje - kazao je nesrećni otac.

Sećanje je organizovano u Kraljevskoj izložbenoj zgradi u Karltonu, a učesnici su prolazili kroz proveru torbi i uz upotrebu detektora metala.

Vozač ne priznaje

Da podsetimo, šest osoba je ubijeno i desetine su povređene, kada je vozilo obaralo pešake duž gradske veoma prometne pešačke trgovačke zone. Vozač Dimitrios Gargasulas izjavio je da nije kriv po 39 krivičnih dela, uključujući šest ubistava i 38 pokušaja ubistva.




 

2024 © - Vesti online