Utorak 23.01.2018.
20:11
B. B. - Vesti

Otmičari pali dok su uzimali novac

pixabay.com
Foto: Ilustracija

U ovoj policijskoj akciji oteti mladić je oslobođen, a utvrđeno je da je iz ove drame izašao bez povreda!

Prema saoptšenju kantonske policije, otmičari su u petak uveče savladali mladića, silom ga uvukli u automobil i odvezli prema Arbonu. Oni su hteli da na taj način iznude više hiljada franaka, a još tokom vožnje su prisilili žrtvu da pozove rođaka koji je trebalo da skupi novac i da ga preda kidnaperima.

Međutim, rođak je o svemu obavestio policiju koja je tokom dogovorene primopredaje novca kod tržnog centra Novaseta-Areal u Arbonu uspešno intervenisala i uspela da oslobodi žrtvu.

Mafijaške metode

Stanovnici Arbona su i pored uspešno okončane drame još u šoku. Jedna žena je za medije izjavila da je "mislila da je Arbon miran kraj i da je ovo što se desilo strašno". Na društvenim mrežama su mnogi komentarisali da ih slučaj "podseća na mafijaške metode". I za policiju Turgaua ovo je slučaj kakav ne pamte godinama. Njihova preporuka je da u sličnim slučajevima odmah uključe policiju, čak i ako otmičari zahtevaju suprotno, naglašavajući da samo oni i tužilaštvo "raspolažu metodama koje mogu da oslobode žrtvu i uhapse počinioce".

tmičari su privedeni, a kako navodi "20 minuta", reč je o dvojici švajcarskih državljana starosti 23 i 24 godine, jednom makedonskom (23) i jednom mladiću (25) sa Kosova i Metohije.

U oslobađanju otetog mladića učestvovalo je tridesetak policajaca koji nisu ispalili nijedan metak. Kidnaperi su bili nenaoružani i očigledno zatečeni pojavom policije, tako da nisu pružili nikakav otpor pri hapšenju. Kantonska policija i državno tužilaštvo Turgaua su najavili da će istražiti pozadinu ove otmice, a državno tužilaštvo Bišofscel je pokrenulo istragu.

 

2024 © - Vesti online