Utorak 23.01.2018.
13:40
rs.n1info.com

Zukorlić: Podržavam Vučića, ali neću biti klimoglavac i poltron

Tanjug
Muamer Zukorlić

Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZ) transformisana je prošle godine u Stranku pravde i pomirenja, a za njenog predsednika izabran je Muamer Zukorlić koji za N1 kaže da je cilj bio da se mehanizam političkog delovanja i principi BDZ-a ponude celokupnom "političkom tržištu" u Srbiji.

Ipak, Stranka pravde i pomirenja i dalje je registrovana kao manjinska stranka, s tom razlikom da, kako objašnjava Zukorlić, fokus delovanja stranke nije samo na bošnjačkoj zajednici, već na svi manjinama, uključujući i, kako je rekao, manjinski deo srpskog naroda.

Prvu izbornu proveru, Zukorlićeva stranka će imati već 4. marta na izborima u Beogradu. Za izlazak na izbore u glavnom gradu odlučili su se jer, kako kaže, u Beogradu ima jako puno manjinskih grupa koje su potpuno nevidljive i žedne nekog svog predstavnika.

- Sigurno da će Nenad Prokić biti prvi na listi, verovatno i kandidat za gradonačelnika. Imamo prilično ozbiljnu ekipu, raznovrsnu, nekonvencionalnu, kvalitetnu - tvrdi Zukorlić.

Zukorlić kaže da prema Sandžaku već sto godina postoji negativan odnos, ali da aktuelna Vlada čini neke korake da se to promeni. Podseća na početak izgradnje gasovoda do Novog Pazara i Tutina, kao i na to da je tokom posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana najavljen početak izgradnje autoputa koji bi povezao Sandžak sa Beogradom i Sarajevom.

Dodaje ipak da su se ista obećanja mogla čuti i tokom Erdoganove posete 2010. godine i da za prethodnih sedam godina ništa nije urađeno.

- Ne upadam u zamku opozicije da sve što radi vlast ne valja. Šta god je dobro pohvalićemo, ali nećemo ćutati na ono što ne valja. Podržavam ovu vlast, ali neću biti klimoglavac i poltron - rekao je Zukorlić.

2024 © - Vesti online