Utorak 23.01.2018.
09:57
Vestionline

Misterija zaokreta - gde je tanker s ruskim gasom?

commons.wikimedia.org/Flickr user lightgraphs
Tanker sa tečnim prirodnim gasom ulazi u Boston (Foto: Arhiva)

Zbog čega se nadomak cilja okrenuo ka španskoj luci nije jasno, ali Sputnjik prenosi da im je u kompaniji Engie, koja je vlasnik tankera koji prevozi ruski tečni gas, rečeno da se krajnje odredište nije pormenilo.

"Još uvek je to američki grad Everet, ali datum isporuke je prilagođen, zbog vremenskih razloga", navode u toj kompaniji. 

Ta izjava stiže nakon što je Blumberg izvestio da tanker koji prevozi ruski LNG umesto u Everet, ide ka španskoj luci Algesiras blizu Gibraltara, gde bi trebalo da stigne sledeće nedelje. 

Ranije je Kerol Čerčil, portparolka kancelarije Engie u Bostonu, naveo da je LNG koji je Engie Gas nedavno kupio utovaren na tanker iz flote Engie na terminal Isle of Grain u Velikoj Britaniji. 

"Isle og Grain je veliki globalni terminal za uvoz i izvoz LNG-a i na pogodnom je mestu za opsluživanje tržišta sa obe strane Atlantika", navela je ona. 

Uprkos činjenici da je tanker u vlasništvu kompanije Engie, prenosi se gas iz ruskog postrojenja Jamal, sudeći prema pisanju ruskog lista Komersant. 

Ruski list Izvestija, sa druge strane, citira Jurija Melihova, portparola ruske kompanije Novatek, koja je suvlasnik projekat Jamal LNG, a koji navodi da je kompanija prodala gas trgovcu i da više nije odgovorna za njegov transport.

2024 © - Vesti online