Ponedeljak 22.01.2018.
14:28
Vesti

Milojko Budimir: "Vesti" uz Krajišnike od samog početka

www.mc.rs
Milojko Budimir, generalni sekretar Udruženja srba iz Hrvatske

- Četvrt stoleća je dug vremenski period ne samo u savremenom srpskom novinarstvu. Ovaj period kojem su od prvog broja 1992. godine svedoci i izuzetno objektivni hroničari novinari i fotoreporteri "Vesti" bio je turbulentan kao retko koji, čak i u poslovično nemirnoj istoriji Srbije i svih Srba u regionu i celom svetu. Krajišnike ste pratili i sada pratite, reklo bi se u stopu. Činili ste to u vreme građanskog rata, u Hrvatskoj i BiH, u naporima stvaranja državnosti sada bivše (i nažalost zaboravljene) RSK, kao i od stvaranja do međunarodne afirmacije i sve jače Republike Srpske kao jednog od dva entiteta BiH.

Mi Krajišnici s ponosom govorimo da su "Vesti" naša dnevna novina u rasejanju i dijaspori. Širok je i dijapazon tema i oblasti. Posebno su to borba za ostvarivanje imovinskih prava u Hrvatskoj, koja se o njih oglušuje, duhovni život i borba za stvaranje najminimalnijih uslova u povratničkim sredinama i kulturne i druge aktivnosti među Krajišnicima u Srbiji. Mnoge od tih informacija mogle su se naći samo na vašim stranicama.

Ne mali broj puta sam se ugodno iznenadio podacima koje su mi predočavali naši bivši sugrađani rasejani posle Bljeska i "Oluje" širom sveta. U mnogim slučajevima reč je o poznavanju prilika bolje nego mnogi od nas u Srbiji. To je, prevashodno, vaša zasluga. Želimo vam da istrajete i da vas u obimu i objektivnosti informisanaj o nama prate i drugi mediji.

2024 © - Vesti online