Petak 19.01.2018.
20:51
Ujedinjenje.com

Amfilohije: Metohija će opet biti deo Crne Gore

V. Sekulić
Kosovo je srce Crne Gore: Amfilohije 

Metohija je bila i pripadala Crnoj Gori i pripadaće ako Bog da i u budućim vremenima, bez obzira na one koji su izdali Metohiju i time izdali kralja Nikolu, gospodara Crne Gore. Ne može se na izdaji kralja Nikole graditi budućnost Crne Gore. To trebaju da znaju i oni koji sada vladaju i koji će vladati i u budućim vremenima. Bez kralja Nikole i onih granica koje je on zacrtao i koje su opisane krvlju crnogorskih stradalnika i mučenika 1912. godine, pa do Crnogorca Olivera Ivanovića, koji je odavde iz Doljana. Njegov otac je sahranjen ovdje i njegovi svi preci su iz čuvene Kučke porodice Ivanovića. On je poslednja žrtva zločina onih zločinaca i domaćih i međunarodnih. Oliveru Ivanoviću neka Bog da pokoja i snage - tvrdi Amfilohije, a prenosi portal "Ujedinjene".

Cijeloj Srbiji i Crnoj Gori je poručio da “budu pri pameti, da ne gube svoju savjest, svijest i svoje osjećanje prema svima koji žive na Kosovu i Metohiji“.

Prema njegovim riječima, Dukljani-Montenegrini, a ne Crnogorci, odrekli su se kosovsko-metohijskog nasleđa kralja Nikole.

- Pjevali smo danas “Kosovo je srce Srbije“, ali i “Kosovo je srce Crne Gore" jer je uvijek tako bilo. Današnji Crnogorci se odriču kralja Nikole i naših granica i grobova naših pradjedova  - kazao je mitropolit crnogorsko-primorski.

Mitropolija crnogorsko primorska i Crkvena opština Podgorica organizovale su danas tačno u podne Bogojavljensko plivanje za Časni Krst na ušću reke Ribnice u Moraču. Bogojavljanskom plivanju prethodila je arhijerejska liturgija, koju je služio vladika Amfilohije, navedeno je na sajtu "Ujedinjenje".

2024 © - Vesti online