Petak 19.01.2018.
14:09
O. Đ.

ZAŠTO ČITAM "VESTI"

Ništa ne krijete

Vesti
Miša Mitić: "Vesti" su Mirina svakodnevna terapija za ozdravljenje

Ako bi se birao čovek dobrog raspoloženja, Miloš - Miša Mitić bi pobedio. Uvek nasmejan, spreman za duhovitu priču.

Taj veseli Miša mnogo voli "Vesti", sve u njima prostudira, naglašavajući da za njega nisu skupe, uostalom, novine ne kupuje onaj ko ima, već ko je navikao.

- Volim "Vesti" jer mi svakodnevno popravljaju dan.

Miša je žitelj Pariza od 1975. godine, a 35 godina je nastanjen u ulici Klinjonkur.

- To je kod naše crkve Sv. Sava, zato i poznajem 70 odsto zemljaka. Čim ustanem, ja kod Portugalca, prima on dvoje "Vesti", za mene i jednog taksistu poreklom iz Kraljeva. Ako me neko preduhitri, obiđem pola grada da ih nađem. Sve je meni u "Vestima" interesantno. Otvorene ste novine, nema cenzure, ništa ne krijete. Od prve do srednje strane ni slova ne propustim, a u nastavku gustiram, sport najviše, moju Zvezdu, reprezentacije i Đokovića, joj kad izgubi... izgubim i ja. Čitam i horoskop, da vidim šta će mi se tog dana desiti.

Mira je Mišina voljena.

- Navikla i ona na "Vesti", kad ustane prvo su joj na pameti, ne daj, Bože, da ih u kuću ne donesem. Ona čita sve, pa i po dva puta. Sada je u bolnici, nosim joj "Vesti", to joj je lek i svakodnevna terapija za ozdravljenje.

Nikad se Miša neće odreći matice, sve mu u matici godi osim novina.

- U Srbiji nije isti sistem pisanja. Ono kako oni rade meni ne odgovara.

A šta bi Miša još ubacio u voljene "Vesti"? Malo je razmišljao, onda filozofski obelodanio:

- Uveo bih, ne ono kratko, kao u Malim oglasima, već nešto veće, maštovitije, izmislio bih redovnu rubriku za neudate i neoženjene, našao bih neki način da se oni međusobno upoznaju.
 

2024 © - Vesti online