Subota 20.01.2018.
00:58
Z. M.

Jedinstven duh Srbije i Crne Gore

Z. Mirković
Sekretar Udruženja za turizam pri PKS: Tijana Maljković

Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam Privredne komore Srbije (PKS), istakla je da je PKS prošle godine pokrenula projekat spajanja turističke ponude Srbije i Crne Gore.

- U Beču smo promovisali zajednički proizvod kao gosti Turističke organizacije Crne Gore i Komore Crne Gore. Ovaj zajednički proizvod promovisan je na Sajmu turizma u Beogradu, a posle toga i u Berlinu, a ove godine smo ponovo u Beču - kazala je ona.

Maljkovićeva je ukazala da je cilj okupljanje ponuda eko-domaćinstava, malih restorana, hotela, ugostiteljskih objekata, galerija, muzeja, lokalnih i nacionalnih turističkih organizacija u interesantne pakete od 7 do 14 dana, zajedno, u obe zemlje.

- Namera nam je da ovu vrstu projekta pomovišemo na Sajmu turizma u Beogradu zajedno sa Makedonijom, a iduće godine nastavimo sa drugim zemljama regiona. Ovakvi projekti su interesantni dalekim destinacijama, prekookeanskim, Aziji, Americi i arapskim zemljama. Njima je zanimljivo da dođu i posete više od jedne zemlje - kazala je Maljkovićeva za "Vesti".

Kada je reč o dijaspori, ocenila je da je jako važna, ne samo da mladi očuvaju vezu sa maticom i obilaze otadžbinu, već i za promovisanje naše zemlje tamo gde žive.

Objedinjena bogatstva

Dragan Ivančević, predsednik Udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore, istakao je da su u zajedničkom proizvodu objedinjena prirodna, kulturna i istorijska bogatstva dve zemlje.
Zaključeno je, kako kaže, da ako se to sve objedini u dobar program i obezbedi dobar regionalni nastup može da se privuče veći broj turista iz dalekih destinacija.

2024 © - Vesti online