Četvrtak 18.01.2018.
19:33
Prva

Stefanović: Priština sprečava otkrivanje pravih motiva

Tanjug
Nebojša Stefanović

Kako je ranije javila Prva TV, Priština je definitivno odbila saradnju Beograda u istrazi o ubistvu lidera GI "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je potpuno neprihvatljiva reakcija Ramuša Haradinaja i ministra pravde prištinskih institucija kojima se odbija učešće istražnih organa Srbije u istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića. 

- Ovakva reakcija ključnih prištinskih istitucija jasno ukazuju da tu nema želje da se ubice pronađu i kazne, kao ni da se profesionalno obavi istraga jer bi ona morala da uključi sve istražne organe koji bi mogli da pomognu da se do počinilaca i organizatora ovog krivičnog dela dođe - rekao je on. 

Kako je dodao, očigledna je namera da se pažnja javnosti usmerava u pogrešnom pravcu i da se oteža i spreči otkrivanje pravih motiva za ovo ubistvo, kao i otkrivanje svih onih koji su za to odgovorni. 

- I pored svih zahteva Euleksu i Unmiku da uključi istražne organe Republike Srbije u istražni proces ostali smo uskraćeni za bilo kakav odgovor ovih međunarodnih institucija. Posebno zabrinjava dosad nezabeležena praksa da Euleks ne uzima aktivnije učešće u istražnom procesu ovakvog krivičnog dela - naveo je Stefanović. 

Dodaje da Srbija i dalje insistira da njeno tužilaštvo, policija i istražni organi budu deo istrage. 

Ministar pravde Kosova Abeljad Tahiri izjavio je ranije da Kosovo neće dozvoliti Srbiji da bude uključena u istragu smrti Ivanovića. 

2024 © - Vesti online