Četvrtak 18.01.2018.
20:11
B. B. - Vesti

Pesnicom bebi ulubio lobanju

A. Čukić
Albanac sa Kosova dobio 4 godine robije u Švajcarskoj

Tužilaštvo je tražilo sedam i po godina zatvora, ali sud je odlučio da nasilnika osudi na četiri godine, prenosi dnevnik "20 minuta".

Između ovog Albanca, koji je bio i kik-bokser, i njegove supruge česte su bile svađe, provokacije, uvrede i nasilje, obrazložio je predsednik suda Rene Ernst. U toj spirali nasilja, koje je počelo nakon venčanja para 2014. godine, žrtva je na kraju postala i njihova tada dvomesečna beba.

U julu 2015. godine Albanac sa Kosova je hteo da udari suprugu dok je ona držala ćerkicu u rukama, ali je promašio ženu i pesnicom udario bebu u lobanju. To je rezultiralo frakturom lobanje dubokom četiri centimetara na potiljku .

- Može se zahvaliti samo srećnom spletu okolnosti da detetu nisu ostale teške i trajne posledice od tog udarca - rekao je sudija Rene Ernst.

Osuđeni 30-godišnjak bio je poznati kik-bokser sa više titula.

- Udarali ste ženu u neposrednoj blizini deteta? Kao osoba koja se bavi borilačkim sportom morali ste da budete svesni da možete i da promašite - nastavio je sudija.

Tokom suđenja Albanac sa Kosova je negirao sva nedela, pokušavajući da dokaže kontradiktornost supruginih izjava. Sud je, međutim, njene izjave prihvatio kao verodostojne.

Izbegao proterivanje

I pored činjenice da je dokazano da osuđeni ima sklonost ka agresiji, Albanac sa Kosova je izbegao da bude proteran iz Švajcarske jer u njegovom dosijeu nije bilo drugih delikata. Upozoren je, međutim, da će morati da napusti Švajcarsku ukoliko još jednom ponovi ovako nešto, piše dnevnik "20 minuta".

 

 

 


fotos:
POVREDIO ĆERKICU: Osuđeni Albanac sa Kosova

 

 

 

2024 © - Vesti online