Četvrtak 18.01.2018.
13:30
Vestionline

Otvoren počasni konzulat Srbije

facebook.com/Srbi u Pertu
Visoke zvanice pred konzulatom

 

Svečanosti je prisustvovao značajan broj zvanica, među kojima predstavnici rudarske kompanije Rio Tinto koja vrši istraživanja u Srbiji, pomoćnik premijera Zapadne Australije Rodžer Huk, brojni Srbi i njihovi prijatelji.

Kao što su "Vesti" izvestile prošle godine, srpski počasni konzul u Pertu je gospodin Luk Simpkins. On će na čelu konzulata zastupati Srbiju u ekonomskom, političkom, kulturnom i svakom drugom smislu, a u skladu s programima Ambasade u Kanberi i Generalnog konzulata u Sidneju. Kao počasni konzul, on može da prima i daje savete, ali ne i da overava i izdaje konzularne dokumente. Za taj posao i dalje je nadležan Generalni konzulat.

facebook.com/Srbi u Pertu
Podizanje zastave Srbije na jarbol

Gospodin Simpkins poznata je ličnost u ovdašnjim političkim, privrednim, sportskim krugovima. Takođe je upoznat sa Srbijom i njenom problematikom, kazao nam je ranije ambasador Miroljub Petrović.

Posle Perta, 8. februara sledi otvaranje počasnog konzulata na Novom Zelandu, u Oklendu, gde će tu dužnost obavljati profesor univerziteta, dr Stevan Berber.

2024 © - Vesti online