Sreda 17.01.2018.
12:28
A. STANKOVIĆ

Nisam hteo da ugasim klub!

OK Vojvodina
Oprostio trećinu duga i kamate: Vladimir Grbić (desno) i Nikola Savatić potpisuju sporazum

- Prezadovoljan sam kao čovek i kao sportista koji je dušom i telom pripadao Vojvodini što su u klub došli neki novi, ozbiljni i poslovni ljudi koji su stvorili uslove da se najveća odbojkaška institucija u Srbiji postavi na zdrave noge - kaže za "Vesti" Vladimir Grbić, pošto smo ga pozvali da proverimo ovu iznenadnu vest o poravnanju duga.

Kažemo iznenadnu jer je naš as u protekle dve i po decenije u više navrata pokušavao da postigne dogovor.

A evo kako je dug nastao - kad je Vanja Grbić 1993. godine potpisao ugovor sa italijanskim klubom, Vojvodina obeštećenje nije naplatila od Padove, već od novca svog bivšeg igrača. I to - bez njegovog znanja.

- U vreme sankcija i hiperinflacije Vojvodina je od tog novca živela, igrala, stvarala igrače i davala im kakve-takve plate, pa ispada da sam pune dve, dve i po godine bio najveći sponzor kluba - pričao nam je davno Grbić.

U Padovi ispaštao zbog Vojvodine

Još jedna zanimljiva stvar vezana za period s početka Grbićeve italijanske karijere.
- Padova je mojim dolaskom postala respektabilan klub, prvi put u istoriji osvojila jedan evropski trofej - Kup CEV, a ja sam dobio sve pojedinačne nagrade. I umesto da mi naredni ugovor bude veći, zbog novca koji je išao na račun Vojvodine morao sam da pristanem na manju svotu - seća se olimpijski šampion.

Kad je prvi put došao da traži objašnjenje, dobio je obećanje od tadašnje uprave da će ga Vojvodina obeštetiti dvosobnim stanom u centru Novog Sada.

- Složio sam se sa tom opcijom iako je suma koju su od mene uzeli bila daleko veća. Nisam želeo da naudim klubu u kojem su bili i moj mlađi brat i većina reprezentativaca.
Međutim, vreme je prolazilo, od obećanog stana ništa, pa je Vladimir Grbić rešio da Vojvodinu tuži sudu.

- S pravosnažnom presudom mogao sam u svakom trenutku da blokiram račun i da na taj način ugasim klub. Ali, ja sam taj papir presavio i rešio da ga ne iskoristim, jer sam Vojvodinu smatrao i dalje je smatram institucijom. Ono što je za Srbiju Crvena zvezda u fudbalu, to je Vojvodina u odbojci - kaže Grbić.

Nijedna od bivših uprava, od Miroslava Vislavskog do Vase Mijića, ali ni gradskih uprava, nije imala ni sluha ni želje da reši ovaj problem.

Kamp na Zlatiboru

Vladimir Grbić se, po izlasku iz srpske odbojke, potpuno posvetio univerzitetskom radu i razvoju odbojkaškog kampa koji je premijernu prvu sezonu imao prošle godine na Zlatiboru.
- U pregovorima sam sa jednom velikom kompanijom koja će biti generalni sponzor kampa. Nadam se da ćemo uskoro ozvaničiti saradnju, a ovom prilikom pozivam reportere "Vesti" da na leto budu naši gosti na Zlatiboru.

- Novi predsednik Upravnog odbora Dragoljub Zbiljić i generalni direktor Nikola Salatić razmišljaju drugačije. Vojvodinu žele da vrate na odbojkašku mapu Evrope - kaže Vladimir Grbić, koji je sa radošću prihvatio poziv na dogovor.

- Potpisali smo sporazum po kojem sam svom bivšem klubu oprostio trećinu ukupnog duga i sve kamate od 1993. godine do danas, a klub je preuzeo obavezu da će me u nekoliko rata isplatiti do kraja 2018. godine. I ovim gestom hteo sam da pokažem da su ljubav, reč i odbojkaška porodica iznad svega - kaže za "Vesti" Vladimir Grbić.

 

2024 © - Vesti online