Sreda 17.01.2018.
10:31
Vestionline, Tanjug

"Poseta Vučića KiM je rizična, istragu ubistva Ivanovića usmeriti ka Veseljiju"

M. Karović
Milova Drecun ima "svog osumnjičenog" za ubistvo Ivanovića?

- Predsednik će biti sa srpskim narodom, pokazaće da država Srbija u potpunosti stoji iza srpskog naroda na KiM, da ih hrabri, da im garantuje bezbednost koliko Srbija može da uradi, da smiri tenzije koje su narasle - rekao je Drecun za RTS i dodao da će boravak predsednika prelomiti situaciju i sprečiti dalje tenzije.

On je dodao da pažnja tokom istrage o ubistvu Olivera Ivanovića treba da ide u dva pravca.

Jedan je prema Kadriju Veseljiju, predseniku prištinskog parlamenta, za koga kaže da na čelu Tačijeve paraslužbe koja deluje u južnom delu Mitrovice.

- Mislim da bi mogao da pruži mnogo informacija o ovom brutalnom ubistvu. Ko su izvršioci i nalogodavci. Imajući u vidu pretnju da će doći do Niša - naglasio je Drecun.

Drugi pravac, kako je rekao, treba da bude prema Vašingtonu i tome na osnovu čega su napravili procenu da će doći do nemira i incidenata na KiM.

Nalogodavac i izvršitelj mogu se pronaći, smatra on, ako bude političke volje zapadnih zemalja koje imaju jake obaveštajne službe na KiM i koje tačno znaju ko i kako deluje na tim prostorima.

Kako je rekao, već dosadašnji tok istrage pokazuje da se radi o veoma dobro planiranom i efikasno izvedenom brutalnom ubistvu, koji su izveli profesionalci.

- Kada govorite o automobilu, njegov vlasnik je mrtav, auto je kupljen 1994. godine... Vrlo je sve precizno isplanirano - rekao je Drecun.

Kako kaže, to je atentat koji ima i regionalni karakter, u takvim uslovima je pitanje ko su "pucači", odakle su došli, gde je nabavljeno oružje, ko je prikupljao obaveštajne informacije...

2024 © - Vesti online