Sreda 17.01.2018.
06:11
Ž. Marković - Vesti

Nove prostorije za velika slavlja

Ž. Marković
Familije: Todorović, Jurić, Sulimanović, Budimirović, Fusuljević

Gosti su bili uglavnom članovi i prijatelji ovog udruženja rodom iz Petrovca na Mlavi, Kučeva, Negotina i okolnih mesta ovih gradova u Srbiji.

Među gostima bile su i familije Jenić, Bađojić, Jovanović iz Bukovča kod Negotina, Todorović, Jurić, Budimirović, Đurić, Sulimanović, Janković i Fusuljević iz Ranovca i Kladurova, Krajić i Jovanović iz Melnice, Stevanović i Nikolić iz Stamnice, Pavlović iz Petrovca na Mlavi, Milenković iz Kučeva, Varadi iz Kovina, Kesini iz Arbona i druge familije.

Za ovu priliku muzika je stigla iz rodnog kraja, iz Petrovca na Mlavi. Predsednik Fusuljević je tačno u ponoć poželeo dobrodošlicu u nove prostorije i čestitao svima pravoslavnu Novu godinu, onda je sledilo međusobno čestitanje, a nastavilo se sa narodnim veseljem do ranih sati.

- Sala je puna i da se pohvalimo imamo i goste rodom iz Timočke Krajine. Došli su nam gosti iz Kura, dalekog Sijera, Ciriha, Ucvila, Nidervila, Herisaua i drugih mesta u Švajcarskoj. Od sada ćemo slaviti uvek ovde, pošto smo konačno našli velike prostorije - hvali se "Vestima" predsednik Fusuljević.

- Pošto sam ovih dana oko Badnje večeri, Božića i koledarenja bio zauzet spremanjem hrane i svega što je bilo potrebno u klubu - večeras se opuštam i uživam sa familijom - izjavio je član ovog udruženja, Goran Todorović iz Kladurova.

Sjajna atmosfera

- Lepo je kada u našim prostorijama možemo da organizujemo ovako velika veselja. Svi se poznajemo i već godinama družimo, pa je i novogodišnja atmosfera uz našu vlašku muziku bila odlična - kaže Zvezdan Budimirović, predsednik Školskog odbora Srpske dopunske škole iz Gosaua.

2024 © - Vesti online