Utorak 16.01.2018.
08:04
Vestionline

Janković: Srbijo, probudi se!

Tanjug
Predsednik PSG Saša Janković sa Tijanom Hegić i Vladimirom Perićem

"Koliko god prijava podneli, neće nas zaplašiti"

Janković je naglasio da režim Aleksandra Vučića i njegove partijske klike treba vratiti u
devedesete godine, odakle su "nekom čudnom vremenskom mašinom" došli u današnjicu i da takav propust Srbija više ne sme da ponovi.

- Pokret slobodnih građana garantuje, da kada dođe na vlast, ti ljudi koji danas progone ovu decu neće moći da obavljaju nijednu javnu funkciju - istakao je Janković.

Tijana Hegić, aktivistkinja pokreta Protiv Diktature rekla je da joj se sudi jer se koristila svojim
Ustavom garantovanim pravom na slobodu izražavanja upravo pred zgradom REM-a. Poručila je da su osnovni zahtevi protesta bili u vezi sa slobodom medija i slobodnim izborima, i naglasila da je nove prijave neće obeshrabriti.

- Koliko god prijava podneli protiv nas, vlast nas neće zaplašiti niti ućutkati - rekla je Hegić.

"Nisu svi političari isti, diktatura je postala represivna"

Vladimir Perić je naglasio da je diktatura u Srbiji prošla sve faze, od fasadne demokratije, preko puzajuće i otvorene diktature, sve do represivne diktature koja pretenduje da se svim sredstvima obračuna sa neistomišljenicima. Ukazao je i na ugrožavanje Ustavom garantovanog prava na slobodne i fer izbore o čemu svedoči i nezakonit sastav Gradske izborne komisije.

- Vlast pokušava da odvrati mlade ljude plasiranjem zablude da su svi političari isti. Nisu svi isti, mi to dobro znamo - istakao je Perić.

2024 © - Vesti online