Ponedeljak 15.01.2018.
21:07
Vestionline, Tanjug

Razbijena kriminalna grupa u Crnoj Gori

pixabay.com
Svih 10 lica koja su uhapšena u završnoj policijskoj akciji 

"Službenici Uprave policije MUP-a su uhapsili desetu osobu za kojom se tragalo u okviru akcije "Barba". Slobode je lišen N. Đ. (65) iz Skadra, državljanin Republike Albanije. Devetoro uhapšenih su iz Podgorice i oni su uhapšeni takođe danas, u jutarnjim časovima", navodi se u saopštenju.

Hapšenjem N. Đ., kako se navodi, "lišene su slobode sve osobe koje su se danas potraživale u ovom predmetu, a koje se sumnjiče da su počinile krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga".

Predmet pod nazivom "Barba" započet je u julu 2016. godine, a vođen je sa ciljem razotkrivanja organizovanih kriminalnih grupa koje su se na međunarodnom nivou bavile krijumčarenjem većih količina opojnih droga marihuana i heroin, kaže se u saopštenju.

Pored desetoro uhapšenih, krivičnom prijavom je obuhvaćeno njih ukupno 18, a policajci su identifikovali kriminalne grupe, za koje se sumnja da su marihuanu i heroin nabavljale iz Albanije, potom ih, preko teritorije Crne Gore, krijumčarile za Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Nemačku.

Svih 10 lica koja su uhapšena u završnoj policijskoj akciji će, kao se navodi u saopštenju, uz krivičnu prijavu biti privedeni Specijalnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

U ranijem periodu u sklopu akcije "Barba", u Crnoj Gori je uhapšeno 14 lica, protiv kojih je podneto 11 krivičnih prijava zbog sumnje da su počinila 14 krivičnih dela.

U toj akciji je, dodaje se, ukupno zaplenjeno 375 kilograma marihuane, 3,3 kilograma heroina, 10 grama kokaina, dve automatske puške, dve puške, jedan automatski pištolj "škorpion" i tri pištolja.

2024 © - Vesti online