Ponedeljak 15.01.2018.
20:37
Vestionline

Alimpijević pred Himki: Zvezda nema prednost u ovakvom sistemu

M. Todorović - Vesti
Nema vremena za slavlje: Dušan Alimpijević

Trener Dušan Alimpijević nakon slobodnog prepodneva, okupio je sve raspoložive snage na večernjem treningu.

- Zvezda nije taj tim koji ima prednost u ovakvom sistemu takmičenja jer su drugi timovi pravljeni da bolje trpe ovakve rasporede i ritam. Napravili smo u Evroligi neke velike pobede koje će nam doneti samopouzdanje. Nadam se da ćemo uz navijače odigrati dobru utakmicu u kojoj bismo mogli da slavimo - rekao je Alimpijević.

Zvezda ponovo neće moći da računa na povređenog Ognjena Dobrića, a Alimpijević je rekao da su u klubu obazrivi kada je reč o njegovom povratku utakmicama.

- Osim nekih sitnih povreda, koje su normalne za ovakav raspored, mislim da ništa neće biti promenjeno u odnosu na utakmicu protiv Cedevite - dodao je Alimpijević.

Centar crveno-belih Nikola Jovanović nakon derbija sa Cedevitom i dalje je bio pod utiskom sjajne podrške sa tribina i izrazio nadu da će ekipa i u utorak imati veliku podršku sa tribina, protiv izuzetno kvalitetne ruske ekipe u kojoj veliku ulogu imaju Stefan Marković i Čarls Dženkins, a u kojoj je prva zvezda ruski reprezentativac Aleksej Šved.

- To je ekipa predvođena Švedom i Stefanom Markovićem, ali ćemo mi pokušati da im se revanširamo za onaj poraz u prvom meču. Znači mi mnogo što sam igrao dobro u Istanbulu protiv Efesa, ali sve je podređeno timu i tome kako da na najbolji način doprinesem ekipi - rekao je Jovanović i dodao da ekipa nema vremena za prevelike analize u ovakvom rasporedu:

- Imali smo težak raspored i normalno je da ima padova, nemoguće je stalno pružati dobre partije. Bilo je dosta oscilacija u dosadašnjem toku sezone, ali sam uveren da ćemo biti najbolji kada bude najpotrebnije, što smo pokazivali u prošlosti.

2024 © - Vesti online