Ponedeljak 15.01.2018.
14:02
Tanjug, Vestionline

Nenadić ne igra za reprezentaciju posle EP u Hrvatskoj

EPA-EFE/ANTONIO BAT
Pauza ili oproštaj: Petar Nenadić

Nenadić, koji u junu puni 32 godine, fokusiraće se na klupske obaveze, ali još uvek nije siguran da li će napraviti samo pauzu ili oproštaj od reprezentacije.

- Pauza ili oproštaj, nisam siguran još uvek, ali u svakom slučaju, potrebna mi je pauza posle dosta godina i samo dva propuštena takmičenja u nacionalnom dresu. Potreban mi je "brejk" u svakom smislu. Vreme će pokazati da li će biti samo pauza ili oproštaj. To je moja odluka, nije ishitrena, nekim ljudima je već bila najavljena - rekao je Nenadić novinarima u Splitu posle dva poraza od Hrvatske i Švedske.

On je dodao da nije zadovoljan svojim partijama u reprezentaciji i da je očekivao više od cele generacije.

- Cilj su mi bile Olimpijske igre, ali sve više uviđam da je mom organizmu potrebno više vremena za odmor. Nisam ni sam zadovoljan igrama koje pružam u reprezentaciji. Dolazim posle iscrpljujucih meseci u klubu. Moja porodica i prijatelji zaslužuju više vremena od mene. Kao reprezentacija jedino smo bili konkurentni za vrh te 2012. godine. Mi smo još jedna propuštena generacija, pogotovo moja generacija - zaključio je Nenadić.

Nenadić je za reprezentaciju Srbije debitovao na šampionatu u Austriji 2010. godine, odigrao je 67 utakmica i dao 167. Srpskim rukometašima za prolaz u drugu fazu Evropskog prvenstva nedostaje da, u najgorem slučaju, sutra pobede Island sa najmanje četiri gola razlike.

2024 © - Vesti online