Ponedeljak 15.01.2018.
11:55
Vestionline, kurir rs

18 godina od ubistva Arkana: Ovo je bio njegov poslednji intervju

Britanski novinar Ričard Karlton napravio je tokom bombardovanja 1999. poslednji intervju sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, u trenucima kada su nad Beogradom i Srbijom padale NATO-bombe.

Da li se osećate bezbednim u Srbiji? Da li strahujete da neko iz zapadnih službi može da vas uhapsi?

- Nije me briga.

Ne možete napustiti Srbiju?

- Mogu da idem gde hoću. Imam 47 godina, i ne plašim se. Živim svaki dan kao lav. Ne plašim se smrti, ja sam heroj u ovoj zemlji. Volim svoju zemlju, a ljudi mene vole.

Da li ste nevini ili krivi?

- Nisam kriv ni zašta. Ja sam srpski patriota.

Poslednja rečenica pred ubistvo

Ljuba Mihajlović Šiptar nalazi se zajedno sa Akranom na njegovoj poslednjoj fotografiji, a nedavno je otkrio i šta mu je rekao pet minuta pre nego što je ubijen.

"Mi smo se družili često, odlazio sam kod njega na slavu, na rođendane Cecine, dolazilo je tu elitno društvo... Onog dana kada je poginuo, ja sam pošao na bazen u Interkontinental, bolelo me rame. Arkan je sedeo u separeu i pozvao me: "Đenerale, dobro da si naišao".

Oslovio me tako zbog mog prezimena Mihajlović. Rekao je još "Danas sam najsrećniji čovek, ne dugujem nikome ništa. Nešto sam Mandi dugovao, Mando, reci Đeneralu je l sam ti vratio juče dug. Odsad ću da se posvetim isključivo Obiliću", naveo je Mihajlović za Ekspres.

2024 © - Vesti online