Nedelja 14.01.2018.
13:13
Vestionline

PSS: Policijska stanica Sečanj u ruinama

V. Sekulić
Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović naveo je da krov policijske stanice u Sečnju propušta već 20 godina i da je gornji sprat praktično neupotrebljiv, ali da u njemu rade policajci.  Dodao je da su mu kolege prenele da u magacinu i arhivi ima buđi i vlage, zbog čega se dokumentacija ne može čuvati normalno u ormanima. 

- Jedini način da se renoviraju policijske stanice u Srbiji jeste da se pozovu u posetu ministar Nebojša Stefanović ili neko iz vrha države, jer se samo tada pod hitno uređuju policijske stanice, doteruju i dovode u stanje kada mogu normalno da funkcionišu, kao što imamo primer ovih dana, gde se jedna policijska stanica iz okoline Beograda doteruje upravo zbog posete ministra - ocenio je Mijailović. 

On je kazao i da delovi maltera zgrade u Sečnju otpadaju po zaposlenima i građanima koji dolaze i da više ni krečenje ne pomaže, već je potrebno kompletno renoviranje.

- Sve to izvaziva pogoršanje zdrastvenog stanja policaja, koji sve češće oboljevaju zbog uslova u kojima rade. Da li je to Srbija u kojoj policajci treba da rade u 21. veku - upitao je Mijailović.

2024 © - Vesti online