Subota 13.01.2018.
14:58
politika.rs, Vestionline

Aja Jung potvrdila da će biti na listi SNS

V. Sekulić
Aja Jung "uplovljava u političke vode"

Povodom saznanja lista da će biti druga na na izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd”, poznata umetnica nije želela zvanično da potvrdi da li će se na listi naći pod tim rednim brojem.

U izjavi za "Politiku" Aja Jung, međutim, kaže da će uložiti svu energiju i znanje u budućnost glavnog grada i podseća da već 15 godina organizuje "jedan od najboljih festivala igre u svetu". 

- Od mog grada u kome sam rođena kreirala sam prestonicu ove umetničke discipline. Verujem da imam energije i znanja kao i da mogu da doprinesem da Beograd bude još vidljiviji i važniji centar svetske kulture i i destinacija kada su u pitanju vrhovni umetnički sadržaji - rekla je Jung. 

Umetnica sa ordenom francuskog viteza ističe i da bez ikakvih ličnih ambicija ulazi u ovaj posao.

Na pitanje kako vidi dalji politički angažman u političkom životu prestonice, Jung kaže: "Nisam neko ko je do sada imao ambicije van sfere kulture, ali sam spremna da se suočim sa novim izazovima. Uložiću svu energiju, iskustvo i znanje za budućnost ovog grada". 

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najverovatnije će sledeće nedelje da raspiše izbore za Skupštinu grada Beograda i u tom slucaju glasaci bi na birališta mogli da izađu 4. marta, navodi "Politika". 

Na taj način biće ispunjen Zakon o lokalnim izborima, kojim je propisano da od dana raspisivanja do dana održavanja izbora ne može da protekne manje od 45, ni više od 60 dana, napominje list.

2024 © - Vesti online