Petak 12.01.2018.
10:55
Vestionline

"Nije Rusija luda da napadne 10 puta jači Zapad"

EPA/Martin Divisek
Miloš Zeman

On je rekao da bi za Evropu pretnju mogli da predstavljaju samo islamski teroristi ako uspeju da se u nju infiltriraju u većem broju.

- Čitao sam nekoliko statistika kako izgleda ruski vojni budžet u preračunu na dolare i to je jedna desetina američkog vojnog buddžeta, otprilike može da se uporedi sa britanskim. Drugim rečima, Rusi bi bili ludi da kada imaju deset puta manje izdatke za naoružavanje i armiju napadnu 10 puta jačeg protivnika - kazao je sinoć Zeman u redovnom nedeljnom intervjuu za privatnu češku televiziju TV Barandov.

Češki predsednik odbio je analize i komentare da situacija u Evropi i previranja podsećaju na vreme uoči Prvog svetskog rata a nemačku kancelarku Angelu Merkel označio je za vrlo uspešnu i iskusnu političarku bez obzira na, po Zemanovom mišljenju, grešku da je otvorila vrata imigrantima, ali greške se, kako je naglasio, dešavaju i najiskusnijim političarima.

- Evropa je veoma stabilna. Čega bih se plašio - infiltracije džihadista, znači većeg broja terorističkih napada u evropskim zemljama ali to je nešto sasvim drugo od rata - rekao je Zeman.
 

2024 © - Vesti online