Četvrtak 11.01.2018.
08:11
S. Đurić - Vesti

Pevači u kandžama narkotika

N. Durović
Bez komentara: Darko Lazić

Upotreba narkotika na estradi nije ništa novo. Ranije se droga mahom vezivala za rokere, ali sada nema razlike i javna je tajna da je među pevačima sve više korisnika narkotika. Aca Lukas jedan je od prvih koji je javno priznao da je imao problema sa drogom i da je išao na odvikavanje. Ali, uspeo je da sopstvenu decu sačuva od narkotika. Kako, ni sam ne zna.

N. Đurović

- Moja deca mene u životu nisu videla nadrogiranog. Nije mi se desilo da dođem kući u lošem stanju, niti bih to sebi ikada dozvolio. Bitno je samo da nisu krenuli mojim stopama što se poroka tiče. Nijednom roditelju ne želim da se susretne sa bolnim saznanjem da mu se dete drogira. Zato se mora reagovati na vreme i objasniti detetu na vreme da se s drogom ne treba poigravati. Obično probaš iz znatiželje, zbog društva, i nisi svestan kada si i koliko zaglibio, pa samo toneš sve dublje. Poznato je da sam i ja iskusio pakao droge, ali sam uspeo da se izvučem iz tih kandži - rekao je jednom prilikom Lukas.

Džej svašta probao

Džej Ramadanovski je često bio na meti medija zbog navodnog korišćenja narkotika. On ne poriče, kako kaže, da je probao sve i svašta, ali tvrdi da nije bio narkoman i da drogu nikada nije kupio.
- Odrastao sam na asfaltu i sve da sam hteo, takve stvari nisam mogao da izbegnem. Herion nikada nisam uzeo, i sva ta priča oko droge, sve je to prenapumpano! Droga mnogo košta i ko može to sebi da priušti svaki dan - rekao je jednom prilikom Džej.

I Dado Glišić teško se odupirao izazovima, pa je u jednom trenutku posegao za kokainom, heroinom... Ne samo što je upropastio karijeru, već i sopstveni život i dugo je trebalo da se vrati u normalu.

- Iza mene je teška životna borba iz koje sam, uz božju pomoć, izašao kao pobednik. Bio sam mlad i prilično razočaran u mnoge loše stvari koje su nam se dešavale, razočaran u ljubav. Iz svega lošeg što mi se desilo naučio sam da nije sramota pasti, sramota je ne ustati - rekao je jednom prilikom Glišić.

Droga pokosila rokere

Seks, droga i rokenrol bila je matrica po kojoj su živeli mnogi rokeri u bivšoj Jugoslaviji. Većine od njih više nema, a većina je poumirala od droge. Heroin je potpuno uništio grupu EKV, koja i danas važi za kultni bend bivše Jugoslavije. Jedan za drugim umirali su članovi ove grupe - bubnjar Ivica Vdović 1992. godine, dve godine kasnije preminuo je Milan Mladenović, pa basista Bojan Pečar, a potom i Margita Stefanović. Glumica Sonja Savić umrla je u 47. godini života od prekomerne doze narkotika. Komšije su tvrdile da u njenom stanu nije bilo nameštaja, da je spavala na dušeku, a svuda oko nje bili su razbacani špricevi. Gitarista Riblje čorbe Rajko Kojić takođe se predozirao i preminuo u bednim uslovima.

2024 © - Vesti online