Subota 17.07.2010.
20:08
Bliconline

Branko glumi sa Batlerom!

Film "Will“, koji režira Elen Peri, govori o jedanaestogodišnjem dečaku Vilu koga igra Peri Egelton, velikom navijaču Liverpula koji jedva čeka odlazak u Istanbul na finale Lige šampiona koje je njegov omiljeni tim igrao protiv italijanskog Milana.

Nova uloga


Branko Tomović, koji je prekjuče dobio nagradu za najboljeg glumca na festivalu kratkog filma u San Francisku za ulogu u ostvarenju „Inbetween“, trenutno u Austriji snima film „Tatort“ zajedno sa Mustafom Nadarevićem. Takođe, Tomović je nedavno završio i sa snimanjem drame „Silent River“ koja govori o mladom rumunskom paru koji tokom osamdesetih pokušava da preko Dunava pobegne u Srbiju.

Međutim, uoči odlaska na put Vilov otac Geret (Demijen Luis, poznat iz serija "Band Of Brothers“ i "Life“) iznenada umire, a dečak odlučuje da pobegne od kuće i kako zna i ume stigne do Istanbula i tako ispuni svoj i očev san. Usput naleće na bivšeg jugoslovenskog fudbalera Aleka (Kristijan Kiling) koji mu pomaže da završi svoje putovanje i nađe se na stadionu „Kemal Ataturk“ na kojem je odigrano antologijsko finale između Liverpula i Milana.

"Na putu do Turske njih dvojica prolaze i kroz Bosnu gde sreću Avda Bilića koga ja glumim, a partnerka mi je poznata turska glumica Kanan Erguder koja igra moju suprugu Minu. Snimali smo u Istanbulu i Bursi, po neverovatnoj vrućini. Bilo je veoma intenzivno i lepo raditi na ovom ambicioznom filmu, pogotovu što nisam očekivao da ću dobiti ulogu pošto su tražili starijeg glumca. Ali posle mog kastinga su promenili scenario i “podmladili” Avda Bilića kao i cele njegove porodice", priča za list “Blic” Branko Tomović koji je izgradio veoma uspešnu karijeru u inostranstvu („The Bourne Ultimatum“, „The Wolfman“, „Pope Joan“...).


U ostvarenju „Will“ za koji su scenario napisali Elen Peri i Zak Anderson, glumi i Bob Hoskins koji je ostvario čitav niz zapaženih uloga u filmovima kao što su „Mona Lisa“, „Nixon“, „Brazil“ i „Enemy At The Gates“, kao i Džejn Marč koja je najpoznatija po ulozi u trileru „Color Of Night“ gde joj je partner bio Brus Vilis. Naravno, najzanimljivija stvar u vezi sa ovim filmom je da se u njemu pojavljuju kapiten Liverpula Stiven Džerard i njegov klupski kolega Džejmi Karager. Za poznati dvojac iz Liverpula ovo nije prvi filmski angažman - prošle godine su bili zvezde filma „15 Minutes That Shook The World“, a Džerard se pojavio i u nekoliko britanskih serija. Premijera filma se očekuje na proleće sledeće godine.

2024 © - Vesti online