Sreda 10.01.2018.
14:24
Vestionline, Tanjug

Hrvati se jednog srpskog rukometaša najviše boje

M. Todorović - Vesti
Iako su domaćini, Hrvatima neće biti svejedno protiv Srbije

- Prva utakmica je najstresnija, svim reprezentacijama je tako, jer se nedeljama pripremaš i moraš odmah na startu da se pokažeš. Za Hrvatsku je još stresnije jer postoji nekoliko elemenata koji nam nose dodatan pritisak, igramo kod kuće, biće puna dvorana i još nam je protivnik Srbija. Treba se za sve to pripremiti - rekao je Kopljar za "Sportske novosti".

Kao najveću pretnju iz srpskog tima označio je saigrača iz Fuhse Berlina Petra Nenadića.

- Nenadić je prepun trikova, vrlo nezgodan, u stanju je da ni iz čega stvori nešto. Ako ga pustiš može da bude izrazito opasan. Imamo neke planove kako da ga zaustavimo... Isto tako, na Srbiju gledamo kao na protivnika kojeg moramo da zaustavimo kao ekipu i ne smemo da se fokusiramo samo na Nenadića kako se drugi ne bi razmahali.

Levoruki šuter potvrdio je da je u Berlinu dugo bila tema "balkanski klasik" između Nenadića sa jedne i Kopljara, Stipe Mandalinića i Jakova Gojuna sa druge.

- Uglavnom je vladala šala. Doduše, kad si u klubu u skroz drugom si filmu, ali sigurno je da nije bilo dosadno između njega i nas. Dati 250 golova u Bundesligi nije lako, izuzetno je opasan kada voda krene na njegov mlin, iako ima mane. Naš zadatak je da ga uvedemo u greške. On je igrač koji će postići svoju kvotu golova, pitanje je koliko će mu lopti trebati i koliko će ih potrošiti.

Kopljar je dodao da "orlovi" imaju nezgodan tim, sposoban da iznenadi favorite.

- Poslednjih nekoliko godina funkcionišu upravo na tom principu, uvek su u stanju da "skinu" nekog, a za nešto više nedostaje im kontinuitet rezultata. Sposobni su da naprave štetu, a mi to sada ne smemo da dopustimo - zaključio je Kopljar, uz konstataciju da Hrvatska oseća pritisak i da je glavni cilj jedino zlato koje im nedostaje.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se u petak od 20.30 u splitskoj dvorani "Spaladijum arena".
 

2024 © - Vesti online