Sreda 10.01.2018.
13:37
Vestionline, Tanjug

"To je uvredljiv pokušaj hrvatske predsednice"

EPA/Alexander Zemlianichenko/Pool
Kolinda Grabar Kitarović smatra da joj je posao da se "gura" svuda

Radončić je, nakon jučerašnjeg susreta hrvatske predsednice sa Erdoganom u Ankari, za portal Avaza izjavio da podržava izjavu turskog predsednika da su odnosi u BiH unutrašnje pitanje te zemlje.

- Predsednica Hrvatske, gospođa Grabar Kitarović treba da shvati da se preko Turske ne može upravljati Bošnjacima i da ta vrsta pristupa spada i u neku vrstu uvredljivog odnosa prema nama, kao političkom, nacionalnom i državotvornom faktoru - rekao je Radončić, koji je i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Erdogan je, naime, nakon susreta sa Kitarović izjavio da je tokom razgovora bilo reči o BiH, ali da on smatra da je  trenutno stanje u toj zemlji unutrašnje pitanje.

- Stanju u BiH je vezano uz Dejtonski  sporazum i položaj Hrvata je unutrašnje pitanje BiH. Imamo stalnu težnju da pomognemo, ali bez direktiva kako treba raditi - rekao je Erdogan.

Predsednica Hrvatske je naglasila važnost ustavne jednakosti sva tri konstitutivna naroda u BiH i potrebe da se nastavi s ustavnim reformama.
 

2024 © - Vesti online