Sreda 10.01.2018.
12:02
J. L. Petković - Vesti

Kosovo: Zapaljeno seno Srbima povratnicima

MZZP
Nastavlja se paljenje sena srpskih povratnika

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić kaže da incidenti nisu slučajni, ističući da "neko zaista želi da odustanemo od povratka što se neće dogoditi."

- Ovakvi incidenti pokazuju da se nastavlja pritisak na povratnike da napuste svoja imanja i da na Kosovu nisu dobrodošli. To je veoma loše. Na ovakve pretnje odgovorićemo još većim zalaganjem da povratnika u 2018. na Kosovu bude više, ali moram i sada da zahtevam od nadležnih da hitnim sankcionisanjem onih koji ovakve i slične incidente čine pomognu posao koji radimo, a to je da Srba na Kosovu bude više i da im se u sredinama kao što su Suvi Lukavac, Rudice, Osojane, Tučep, Koš, Zač, Sinaj, Ljubožda....ali i svim povratničkim sredinama obezbedi pre svega bezbednost - saopštio je Jevtić dodajući da će povratnici u Ministarstvu za zajednice i povratak imati iskrenu podršku. 

Porodica Dubić u Suvi Lukavac vratila se 2005. godine i ovo nije prvi put da in je paljeno seno. Ranije su im, takođe, ukradeni i krava i tele. Šteta koja je sada pričinjena procenjuje se na 500 evra.

MZZP
 
2024 © - Vesti online