Sreda 10.01.2018.
06:11
D. Matić - Vesti

Sledeće okupljanje za srpsku Novu

D. Matić
Liturgija u Alteni

Obeležavanje najradosnijeg hrišćanskog praznika započeo je u Hagenu gde je posle liturgije i besede prisutnim vernicima podelio badnjake, a nastavio u Alteni. U hramu Sv. Simeona Mirotočivog u Hagenu okupilo se oko 400 vernika iz grada i okoline da zapale sveću, pomole se Bogu i kućama ponesu badnjake. Velike zasluge za uspešnu organizaciju pripadaju Aleksandru Anđelkoviću dugogodišnjem predsedniku CO i devetočlanoj upravi.

- Mislim da je ovo jedno od najposećenijih proslava Božića u prethodnih nekoliko godina i veoma sam zadovoljan i srećan zbog toga - kaže predsednik Anđelković.

U Alteni je na Božić služena i jutarnja liturgija gde se okupio veći broj vernika nego na uobičajenim nedeljnim bogosluženjima. Oni koji su postili imali su priliku da se pričeste. Naredno okupljanje naših zemljaka iz ovih krajeva je u subotu kada Crkvena opština Altena-Hagen organizuje doček srpske Nove godine.

Dolazi vladika Andrej

Ovu parohiju koja će 18. februara obeležiti svoju slavu posetiće vladika Andrej. On će uz sasluženje nadležnog sveštenika i još nekih iz eparhije služiti liturgiju toga dana i uveličati slavlje.

2024 © - Vesti online