Ponedeljak 08.01.2018.
22:15
Vestionline, b92.net

Goran Dragić: U familiji mi prebacuju kada igram protiv Srbije

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
Slavi sa tri prsta: Goran Dragić

On je gostovao u emisiji američkog novinara Zeka Loua u kojoj je pričao o mnogim interesantnim stvarima. Prvo pitanje bilo je vezano upravo za Evrobasket i meč protiv Srbije.

- Da, otac mi je Srbin, a majka Slovenka. Srbi su strastveni navijači i teško je kada igraš protiv njih – znaju imena tvojih roditelja, gađaju te nekim stvarima poput upaljača, zato na nekim utakmicama u Evropi iznad klupa postoji zaštita od pleksiglasa kao na hokejaškim mečevima. Onda čuješ "tak, tak", stvari kako udaraju. I u familiji mi prebacuju – moj deda je Srbin, rođaci su Srbi i žive tamo, tako da svaki put kada igram tamo, protiv njih, šalju mi poruke: "Bolje bi ti bilo da ne daš 20 poena" ili "Nemoj da odigraš dobro". Ali to je sve normalno, već sam se navikao - kaže Dragić, a prenosi b92.net.

On se prisetio svojih početaka u NBA. Tada je igrao u Finiks Sansima, a saigrači su mu bili Sekil O’Nil i Stiv Neš.

- Imao sam mnogo obaveza kao ruki, Robin Lopes i ja smo bili novajlije. Morao sam da donesem 24 krofne pred svaku utakmicu npr, iako smo imali mnogo veterana koji su zdravo jeli – Neš, Grent Hil, Amare Stodemajer. Mislim da je Šek jedini uz trenere jeo te krofne. Nekada bi Šek na predstavljanju bio Supermen, pa smo mi morali da ga nosimo, ja sam držao desnu nogu, a tu su bila još trojica. Vežbali bismo u svlačionici pre utakmice, a Šek bi pred svaku utakmicu imao novu ideju. Na gostovanjima smo morali da nosimo njegov klavir – nikada ga nismo čuli da svira i na kraju sezone smo ga pitali zašto ga nosimo. Tek tada nam je rekao da je pokvaren - istakao je Dragić.

2024 © - Vesti online