Ponedeljak 08.01.2018.
21:44
Vestionline, Tanjug

"Hajka na Amfilohija, ovakve reakcije jer je rekao istinu"

Tanjug
Crkva brani mitropolita Amfilohija

Oni, takođe, kritikuju srpske političare Nikolu Selakovića, Zoranu Mihajlović, Marka Đurića i Aleksandra Vulina, navodeći i da pitanje Kosova nije beogradsko već svesrpsko.

"Znamo i svedočimo da mitropolitova, često puta i oštra reč, nije upućena lično ni protiv koga nego je isključivo izgovorena za dobro, za očuvanje ne samo Kosova i Metohije nego i obraza i ugleda onih koji donose sudbonosne odluke u ovom narodu", tvrde u saopštenju arhijerejski protoprezviteri u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, prenosi Portalanalitika.me. 

Sveštenici smatraju da medijska hajka pokazuje da je "problem mnogo dublji" od jedne mitropolitove izjave i da takve reakcije može da proizvede samo "istina koju je mitropolit Amfilohije rekao". 

U saopštenju navode da ih zabrinjava što su, kako kažu, "čelnici Srbije krenuli da sprovode dukljansko-montenegrinski pristup Kosovu i Metohiji". 

Kritikuju što se "na ovom primeru pokazuje intencija da se kosovsko-metohijsko pitanje isključivo predstavi i rešava kao "srbijansko", "beogradskopašalučko, a ne kao svesrpsko pitanje". 

Sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske smatra i da unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji nije potreban i navode da podržavaju reči srpskog patrijarha Irineja da se nikada ne sme dati saglasnost na otuđenje Kosova.

2024 © - Vesti online