Utorak 09.01.2018.
07:00
R. Đurović - Vestionline

Vujić zamenio "šahovnicu" za srpsku trobojku: Podržali me i Hrvati!

M. Todorović
Nije dugo razmišljao: Stefan Vujić

Sve je počelo kad je pričao sa selektorom Jovicom Cvetkovićem i trenerom Markom Isakovićem. Tada su se dotakli njegovog porekla i ponudili mu da zaigra za Srbiju.

- Nije bilo teško da donesem takvu odluku. Imam svoj put, svoj cilj i ljude koji me podržavaju. Razmišljao sam dan-dva - objašnjava Vujić.

Kakve su bile reakcije u Hrvatskoj? Da li su vam se javili iz Saveza ili bivši saigrači iz reprezentacije?
- Prijatelji i bivši saigrači su me zvali i pružili podršku. Iz RS Hrvatske me niko nije zvao, i nema potrebe da me zovu. Imao sam podršku sa svih strana i hvala im na tome.

Kako ste prihvaćeni u selekciji Srbije?
- Odlično. Odranije znam 90 odsto reprezentativaca, a sada sam upoznao i ove mlađe koji igraju u Superligi Srbije. Atmosfera je odlična.

S kim se najbolje slažete?
- Ne mogu nikoga da izdvojim, svi su mi jednako dragi. Svi smo stalno zajedno, tako da ne mogu reći da sa nekim određenim provodim više vremena. Družimo se svi od najmlađeg do najstarijeg. Igramo igrice, bilijar, kafenišemo...

Koje igrice igrate?
- Bilijar, šah i kvizove na telefonu.

Prvi duel ćete imati u Splitu, na tribinama će biti 12.000 navijača. Očekujete li provokacije i da li ste spremni za to?
- Ne razmišljam o tome. Najvažnije je da dobro otvorimo prvenstvo i fokusiramo se na našu igru. Ne dozvoljavamo da spoljni uticaji dođu do nas jer nam to remeti koncentraciju. Do nas dopire samo ono što nas vodi u pravom smeru, a to je ostvariti što bolji plasman.

Promenio smer

Srpski rukomet su prethodnih godina napustili brojni rukometaši i
rukometašice: Ana Đokić i njena imenjakinja Radović, Katarina Bulatović, Bojana Popović i Mirjana Milenković su obukle dres Crne Gore. Nišlija Nemanja Pribak je sada reprezentativac Makedonije, dok Danijel Šarić brani gol Katara. Vujić je krenuo u suprotnom smeru.

Možete li da budete adut Srbije jer poznajete hrvatske rukometaše "iznutra", znate kako razmišljaju?
- Ništa ih bolje ne poznajem od ostalih saigrača iz reprezentacije Srbije. Neki igraju zajedno u klubovima, a igrali su i mnogo puta jedni protiv drugih. Možda ih u nekom drugom pogledu poznajem malo bolje, ali ne u rukometnom.

Lična karta

Ime: Stefan Vujić
Rođen: 7. jun 1991. u Rijeci
Pozicija: Srednji bek
Visina: 192 cm
Klub: Steaua

Šta možemo da očekujemo od Srbije na EP?
- Nemamo nikakav imperativ rezultata. Idemo utakmicu po utakmicu, "na glavu" naravno. Daćemo sve od sebe, samo na takav način možemo nešto da uradimo. Najbitnije da posle možemo da se pogledamo u oči ako nešto krene po zlu - zaključio je Vujić.

Poslednji testovi protiv Slovenaca

Rukometaši Srbije su porazom u prijateljskoj utakmici protiv Makedonije (29:32) okončali pripreme za EP u našoj zemlji, pa će formu za kontinentalni šampionat dodatno tempirati u Sloveniji, gde će odigrati dva kontrolna meča protiv domaćina. Izabranici selektora Jovice Cvetkovića su od okupljanja trenirali u Kovilovu, izuzimajući odlazak na Jelou kup u Vintertur, a pred početak prvenstva Evrope imaće još dve provere. Rival je Slovenija, koja će naše momke dočekati u Murskoj Soboti (9. januar, 19 sati) i Velenju (10. januar, 18 sati). Naši momci će posle ovih kontrolnih susreta otići u Split, gde ih 12. januara čeka prvi meč na Evropskom prvenstvu. Rival na otvaranju je Hrvatska, dok će Srbiji rivali u Grupi A biti još Švedska i Island. Podsetimo, u narednu fazu proći će po tri najbolje ekipe iz svake grupe, a bodovi se prenose u drugu rundu.

2024 © - Vesti online