Ponedeljak 08.01.2018.
18:00
Z. M. - Vesti - Foto: Z. Marjanović

Rodnoj grudi stostruko vraćaju

Z. Marjanović
Dopremanje pomoći u bolnicu

Pre dve godine obezbedili su za milanovačku Opštu bolnicu 19 specijalnih kreveta za nepokretne bolesnike, veliki broj ortopedskih pomagala, grejače za infuzione rastvore i raznu opremu za bolesničke sobe.

Nastavljaju humanu misiju

Novogodišnja i božićna donacija mladog i uspešnog bračnog para Miloša i Marije Trojančević bila je treća po redu, ali, kažu ne i poslednja, a sve u cilju stvaranja boljih uslova za lečenje bolesnih u gradu odakle su krenuli u svet.

Krajem decembra prošle godine obezbedili su ponovo više od 20 specijalnih kreveta za bolesnike, stolice za dijalizu, hirurške lampe, električni hirurški nož, a prvog dana ove godine rukovodstvu bolnice su uručili opremu za koju su bila potrebna čak dva šlepera.

- Ovog puta odlučili smo da bolnici obezbedimo kancelarijski i pomoćni nameštaj namenjen odlaganju i čuvanju medicinske dokumentacije. Zatim, 26 hidrauličnih bolesničkih kreveta, mašine za pranje i sušenje veša, nameštaj za opremanje bolničke trpezarije, stolice za čekaonice i druge opreme koja će biti od koristi i bolesnicima i lekarima - istakli su Miloš i Marija uručujući donaciju direktoru Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu dr Predragu Šutiću.

Za dopremanje donacije obezbeđene putem konkursa u Švajcarskoj koje Trojančevići prate i na kojima konkurišu, bila su potrebna dva šlepera koji su obezbeđeni zahvaljujući razumevanju rukovodstva kompanije Metalac iz Gornjeg Milanovca, koja je i do sada uvek bila na usluzi ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Bolji novogodišnji i božićni poklon nismo mogli da dobijemo jer se ovom donacijom i te kako pomaže u kvalitetnijem lečenju bolesnika, ali se pomaže i medicinskom osoblju da što kvalitetnije pruži medicinske usluge. Naravno, dugujemo veliku zahvalnost Milošu i Mariji, ali i svim našim ljudima u svetu koji su nam u godinama iza nas i te kako pomagali - naglasio je direktor bolnice dr Predrag Šutić.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.








 

2024 © - Vesti online