Ponedeljak 08.01.2018.
09:12
Vestionline, Index.hr

Tajna Bele kuće: Slažu li se Melanija i Ivanka?

Fonet/Justin Lane
Njihov odnos je retko u centru pažnje: Ivanka i Melanija Tramp

Slažu li se Melanija i Ivanka? Upravo je to pitanje na koje je odgovor pokušao dati "Elite Daily", a kako kažu on nije nimalo jednostavan.

O njima se naširoko i nadugačko piše, od načina na koji odgajaju decu, preko toga šta rade u Beloj kući, do toga kako se odnose prema Trampu, međutim, njihov međusobni odnos retko je u centru pažnje. Američki mediji upoređuju koliko se razlikuju njihovi odevni stilovi i način šminkanja, ali ne i šta misle jedna o drugoj, prenosi "Index.hr".

Jedan od razloga je i to što te dve članice porodice Tramp, iako su otvorene prema medijima, retko pričaju jedna o drugoj. To i nije toliko šokantno kad se uzme u obzir da je Ivanka imala 24 godine kad je njen otac oženio Melaniju i da ona nije naročito uticala na njen život. Uostalom, razlika između njih je tek 11 godina pa je malo onih koji očekuju da među njima vlada odnos pomajke i poćerke.

U intervjuu koji je dala 2016. godine "Harpers Bazaaru", Melanija je rekla: "To su odrasla deca. Ja se ne smatram njihovom majkom. Ja sam im prijateljica i tu sam za njih kad god im trebam".

Iako njih dve nisu pričale o međusobnim odnosima, Melanijina šminkerka Nikol Brajl 2012. je izjavila: "Svi Trampovi su jako posvećeni porodici, veoma su bliski".

S druge strane, u maju prošle godine Vaniti Feir pisao je o problemima između Ivanke i Melanije. Dva izvora otkrila su im da su odnosi između dvu dame jako hladni.

U to vreme Melanija je odlučila da ostne u Njujorku, dok njen i Donaldov sinu Baronu ne završi školsku godinu. Ivanka je uskočila u ulogu prve dame, što je izazvalo napetost u njihovom odnosu.

- Uskakanje umesto Melanije stvorilo je obavezu Ivanki - rekao je izvor magazinu.

- Ivanka i gospođa Tramp imaju blizak odnos - kratko je poručila tada Melanijina portparolka Stefani Grišam.

Ivanka je u junu 2016. u intervjuu za magazin "People" nahvalila maćehu.

- Ona je neverojatna majka. Prilično je neobično da žene predsedničkih kandidata ne učestvuje u kampanji svaki dan, međutim, ona je donela odluku koju potpuno poštujem, a to je da joj je zbog njenog sina potrebna stabilnost i rutina. Moj otac često putuje, a ona je stabilna, brižna i pouzdana figura u Baronovom životu - rekla je Ivanka.

Dodala je i da joj je Melania inspiracija kad je reč o majčinstvu.

- Ona vodi Barona svaki dan u školu i iz škole. To je zaista divno, a ona mi je inspiracija u odgoju moje dece, da mi budu na prvom mestu kao njoj i da imam prave prioritete - rekla je.

Treba ipak uzeti u obzir da je taj intervju dala usred kampanje, u kojoj je imala ulogu približiti oca tada njemu nesklonoj javnosti, ali opravdati dotad iz kampanje potpuno odsutnu Melaniju.

Međutim, nije samo tada hvalila Melaniju, u svojoj knjizi zahvalila joj je na "podršci i prijateljstvu" te napisala da ima srce od zlata i kako je Ivanka majstor kad je reč o PR-u: Jasno je zašto mnogi sumnjaju da su te reči tek puka kurtoazija.

Ni fotografije ne otkrivaju previše. Iako ih je otkako su Trampovi uselili sve više, na nekima se Melania i Ivanka srdačno smeju jedna drugoj, dok su na drugima namrgođene jedna pored druge.

Svoj članak "Elite Daily" zaključuje rečima: "I slažu li se? Verojatno. U najboljem slučaju ne gledaju se ispod oka i ne svađaju. Uprkos tome što informacije stalno cure iz Bele kuće, ovaj detalj možda nikad nećemo saznati". 

2024 © - Vesti online