Nedelja 07.01.2018.
23:15
Vestionline, Tanjug

Mediji: Molitveni doručak test za kosovske lidere

EPA//Valdrin Xhemaj
Nije poznato da li je Tači dobio poziv za Molitveni doručak

Specijalni sud formiran je krajem 2015. godine odlukom kosovskog parlamenta, a ambasadori SAD i Velike Britanije, kao i Delegacija EU u Prištini žestoko su se usprotivili inicijativi poslanika za opoziv odluke o formiranju tog suda.

Ambasdor SAD je uozorio da bi to moglo da znači povratak Prištine u 90-te i međunarodnu izolaciju.

Pozivajući se na izvore bliske vladajucjoj Demokratskoj partiji Kosova, portal Express piše da su poziv za Moltiveni doručak već dobili predsednik parlamenta Veselji i premijer Haradinaj, a da nije poznato da li je poziv dobio i kosovski predsednik Hašim Tači.

Iz Tačijevog kabineta je, kako se navodi, rečeno da će saopštenje o tome izdati u utorak.

Međutim, odlazak Haradinaja u SAD je, prema pisanju dela prištinskih medija, pod znakom pitanja s obzirom na to da je juče portal Lajmi objavio informaciju da je Amerika odbila njegov zahtev za izdavanje vize.

- Da, premijer je dobio poziv, pozvan je da prisustvuje Molitvenom doručku i to se održava u februaru - rekao je savetnik premijera Haradinaja Avni Arifi za Express.

Poziv za učešće na ovoj ceremoniji već je dobio predsednik parlamenta Veselji, rečeno je iz njegovog kabineta Expressu.

Iz Veseljijevog kabineta kažu da ne vide razlog da predsednik parlamenta ne otputuje u SAD.

- Predsednik Veselji ima američku vizu, kao što znate, to je jedini lider na Kosovu koji se sastao sa američkim predsjdnikom Donaldom Trampom. Što se tiče Molitvenog doručka, predsednik parlamenta je prihvatio poziv - rečeno je Expressu u kabinetu Vesejija.

2023 © - Vesti online