Nedelja 07.01.2018.
17:53
Vestionline, Tanjug

U prekidu železnički saobraćaj zbog ručne bombe kod Prijepolja

pixabay.com
Policija obezbeđuje mesto (Foto: Ilustracija)

Rukovodstvo i stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" o ovome su odmah obavestile MUP čije su specijalizovane jedinice u izuzetno kratkom roku izašle na lice mesta i preduzele sve potrebne bezbedonosne mere, navedeno je u saopštenju Železnica Srbije dostavljenom medijima. 

Osim što je obustavljen saobraćaj, specijalizovane jedinice MUP-a zabranile su i pristup mestu na kojem je pronađena bomba.

U saopštenju se navodi da je putnički voz broj 431, koji je iz Bistrice saobraćao ka Prijepolju, sa oko 45 putnika, odmah zaustavljen, a zatim vraćen u železničku stanicu Bistrica, te da je "Srbija Voz" organizovao prevoz putnika iz voza autobusima iz Bistrice do Bijelog Polja. 

Saobraćaj će na tom delu pruge biti obustavljen sve dok specijalizovane stručne službe MUP-a ne završe svoj posao, navodi se u saopštenju.

Ranije danas RTS je objavila da je zbog ručne bombe postavljene na pruzi Beograd-Bar, kod Prijepolja, popodne zaustavljen saobraćaj na tom delu pruge, a u MUP-u je Tanjugu potvrđeno da je ručna bomba "kašikara" pronađena pored pruge na deonici Beograd-Bar, kod Prijepolja, kao i da bezbednost građana nije ugrožena.

Kako su objasnili, "kašikara" je pronađena u blizini šina i pretpostavlja se da se tu nalazila od ranije.

2024 © - Vesti online