Nedelja 07.01.2018.
00:58
N1

Mogu li naprednjaci da "preglasaju" Vučića?

Tanjug
Predsednik Srbije ne veruje da će ga stranka nadglasati: Aleksandar Vučić

- Slušao sam gluposti po mnogim televizijama od ljudi koji nemaju šta drugo da kažu osim da kažu nešto protiv - kako smo je eto to sigurno neistina, pa biće, pošto smo se strašno uplašili beogradskih izbora, pa su govorili kako ćemo mi morati da idemo na vanredne parlamentarne izbore - nećemo - rekao je Vučić.

A da li tako nešto žele članovi i funkcioneri Srpske napredne stranke?

- Moguće je da budem preglasan, u šta ne verujem. Mi danas kao stranka stojimo bolje nego ikada. Samostalno bismo na parlamentarnim izborima dobili 44,5 odsto u Beogradu, što nikada nije bilo - izjavio je predsednik Srbije.

Za to vreme, naprednjaci su bez njega unosili badnjak u prostorije stranke uz reči "Badnjače, veseljače, mi tebi vina, a ti nama sreće i zdravlja i svakoga napretka!".

O izborima nije bilo reči, ali jeste o planovima za 2018. godinu.

- Radićemo vredno, kao što smo i do sada radili, ali mnogo brže i mnogo jače. Mnogo truda, mnogo marljivog rada, mnogo poštovanja jednih prema drugima, mnogo razumevanja - rekla je Maja Gojković.

Nesumnjivo, imaće naprednjaci razumevanja za izostanak vanrednih izbora, smatra novinar nedeljnika "Vreme" Radmilo Marković. 

- On neće neku veliku korist da dobije od vanrednih parlamentarnih izbora zato što će možda ispasti neke stranke koje su ušle 2016. godine, ali će svakako ući dve nove stranke ili pokreta - Saše Jankovića i Vuka Jeremića. Tako da mu se prosto ne isplati. Obaška to što se vanredni izbori u Srbiji održavaju umesto kad je kriza parlamentu, kriza Vlade - oni se održavaju u usko partijskim interesima - kaže Radmilo Marković.

Ukoliko i bude nesaglasja u redovima SNS-a - to će biti predstava partijske demokratije, dodaje Marković i ostavlja prostora Vučiću da se predomisli - ukoliko rezultati istraživanja javnog mnjenja u vezi sa beogradskim izborima budu ispod njegovih očekivanja što trenutno, čini se, nije slučaj. 

2024 © - Vesti online