Subota 06.01.2018.
22:52
Vestionline, Tanjug

Albanci traže optužnicu za Stanojevića; Stanojević: Tužiću ih u Beogradu i Prištini

A. Čukić
Najavio tužbu protiv onih koji su pokrenuli hajku: Đokica Stanojević

Stanojević je za Tanjug rekao da odbacuje sve navode, podsetivši da je 1996. godine napustio mesto predsednika opštine i prestao da se bavi politikom.

On je najavio da će tražiti da se pokrene krivični postupak protiv onih koji su, kako kaže, pokrenuli hajku. 

- U sredu ću biti u Specijalnom tužilaštvu u Beogradu i tražiću da se pokrene krivični postupak za uznemiravanje i remećenje bezbednosti svih nas od strane onih koji su pokrenuli hajku. To su ljudi koji su došli iz partije Samoopredeljenje. Tužiću ih i u Beogradu i u Prištini - rekao je on. 

Stanojević je, inače, po napuštanju mesta predsednika opštine nastavio da upravlja fabrikom vina i sokova "Bambi" u Đakovici. 

- Moj komentar jeste da sam bio iskren, pošten i odan Đakovici i da moji radnici i učenici u školi, kao i radnici u fabrici i opštini znaju kakav sam bio i šta sam bio i da sam 1996. godine napustio politiku - rekao je Stanojević. 

Inače, u pismu predatom tužiocu u Đakovici navodi se da bi "na osnovu dokaza koje poseduju, Stanojević trebalo da bude optužen i da mu se sudi, za zločine protiv civilnog stanovništva u Đakovici tokom 1998-1999".

2019 © - Vesti online