Nedelja 07.01.2018.
05:00
Vestionline

Ove svetske zvezde danas slave Božić

EPA/Nina Prommer
Promenio veru zbog ljubavi: Kristijan Bejl sa suprugom Sibi Blažić

Neki od njih odlučili su se na taj korak zbog svojih predaka, neki zbog partnera, a pojedini zbog ljubavi prema pravoslavlju.

Tako je Oskarovac Tom Henks rođen kao katolik, ali je prešao u pravoslavnu veru nakon što se oženio koleginiciom Ritom Vilson, koja je grčko-bugarskog porekla.

Slično je postupio i glumac Kristijan Bejl koji je primio pravoslavni veru nakon ženidbe sa Sibi Blažić, manekenkom sprskog porekla, prenose beogradski mediji. I britanska manekenka Naomi Kembel odlučila je da slavi Božić po Julijanskom kalendaru zbog svog partnera - ruskog tajkuna Vladislava Doronjina.

Iako rođena u Los Anđelesu, zvezda rijaliti programa Kim Kardašijan, koja je poreklom iz Jermenije, pravi gozbu 6. januara.

Pravoslavni Božić slavi i Dženifer Aniston, koja se proslavila ulogom Rejčel u seriji "Prijatelji". Ona je pravoslavnu veru nasledila od oca Džona, koji je rođen kao Janis Anastasakis na Kipru, zbog čega glumica i slavi pravoslavni Božić.

Legendarni nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger obeležio je prošle godine, pored katoličkog, i pravoslavni Božić sa svojom surpugom, bivšom srpskom teniserkom Anom Ivanović, te se očekuje da će tako biti i ove godine.

2024 © - Vesti online