Subota 06.01.2018.
12:24
Vestionline, Srna

Dodik: "Dejton dva" je samo isprazna inicijativa

Tanjug
Isprazna inicijativa

- Moje jedino pitanje je - zar neko zaista misli da je to moguće i da Republika Srpska bude pasivni primalac loših namera prema sebi? Naravno da nije moguće - rekao je Dodik za Glas Srpske.

Dodik je pojasnio da su i okolnosti u međunarodnoj zajednici promenjene, od toga da SAD više nisu neprikosnoveni faktor na političkom, finansijskom i vojnom planu, da se odvija proces "dedolarizacije", da Evropa nije jedinstvena kao ranije, te da Rusija više nije na margini.

- Uz aktuelne konstelacije odnosa, ne verujem da je moguća neka međunarodna konferencija o BiH kao zemlji koja treba da se promeni - smatra Dodik.

On je naglasio da je proces uspešne BiH u dejtonskoj strukturi prošao, za što najveću krivicu nose stranci, jer nisu sprovodili Dejtonski sporazum nego su ga rušili, što za rezultat ima potpuno neuspešnu strukturu BiH s kojom ne idemo nigde.

- Postoje segmenti mogućeg rešenja, ali ovde je veća koncentracija nemogućeg nego mogućeg. Niz isprepletenih interesa neće dozvoliti ni u budućnosti da ljudi koji ovde žive kreiraju način života - smatra Dodik.

On je istakao da BiH ne mora da bude za sva vremena ako nije dobra, te dodao da nije dobra ni Srbima, ni Hrvatima, a ni većini Bošnjaka.

2024 © - Vesti online