Subota 06.01.2018.
12:30
A. Šišić - Vesti

Radioaktivna Božja tajna

commons.wikimedia.org
Mistična priča o Zavetnom kovčegu

Legende kažu da je ovaj kovčeg bio čuvar tablica sa 10 Božjih zapovesti. Svako ko bi ga dodirnuo u istom trenu bi preminuo.

Pojedina predanja svedoče da je zavetni kovčeg bio u Izraelu dok je postojao hram koji ga je štitio.

Pre nego što je car Nabukodonosor opljačkao hram, kovčeg je sklonjen i od tada mu se gubi svaki trag. Mitovi pričaju da je hram u kome je odmarala magična škrinja bio razoren punih 666 godina (đavolji broj).

Urbane legende kažu da je zavetni kovčeg dugo bio smešten u riznici kralja Solomona, da bi misteriozno bio prebačen u jednu crkvu u Etiopiji.

Priče govore da je ulaz u svetu kuću zabranjen i da magičnu škrinju čuvaju pravoslavni etiopski sveštenici koji nakon tog zaduženja požive svega nekoliko godina.

Osobe koje uživaju u teorijama zavere tvrde da je taj kovčeg radioaktivan jer dolazi sa druge planete.

On je navodno akumulator svemirske letelice koja je u jednom trenutku pala na afričko tlo, pa zato kao parazit isisava energiju živog bića u blizini.

Zanimljivo je da postojanje ove crkve nikada nije utvrđeno, pa se mnogi istraživači upućuju u potragu za ovim mističnim blagom.

Isusova pećina

Na forumima mogu da se pročitaju brojne teorije vernika o tome gde se nalazi zavetni kovčeg. Najrasprostranjenija kaže da ako Božja škrinja postoji, mora biti skrivena na najsvetijem mestu na svetu. Odnosno u pećini u kojoj se rodio Isus Hrist.





 

2024 © - Vesti online