Petak 05.01.2018.
15:09
Vestionline, Kurir rs

Evo zašto su Laušević i Brajović odbili uloge u "Nemanjićima"

N. Đurović
Nije mu se svideo tekst

Lauš i Voja nisu želeli da se pojave u seriji koja je, kako se ispostavilo posle prve epizode, žestoko razočarala publiku i stručnjake. Gledaoci i filmski kritičari ocenili su da gluma i dijalozi ne liče na istorijski spektakl već više na školsko-obrazovni program.

- Laušević i Brajović su među prvima pozvani da se priključe ekipi serije "Nemanjići - rađanje kraljevine". Žarku je nuđeno da bira između nekoliko likova, uključujući i Stefana Prvovenčanog, koji je na kraju pripao Vojinu Ćetkoviću. Međutim, njemu se nije dopao scenario i zbog toga se nije prihvatio ove role. Voja, koji je trebalo da oživi kneza Prosigoja, rekao je reditelju da bi rado prihvatio ulogu, ali da ne može da uklopi termine snimanja sa drugim poslovnim obavezama - otkriva dobro obavešten izvor lista Informer.

On dodaje da je ovako ispalo odlično za Lauša i Brajovića, s obzirom na to da je serija dobila veoma loše kritike.

- Laušević je dobro procenio da tekst nije baš sjajan, jer se ispostavilo da kritičari imaju mnogo zamerki na račun dijaloga, nedostatka arhaičnog govora, ali i toga što naši slavni preci izgovaraju reči kao što su "bre", "uvaliti"... Svi su verovali da ćemo napokon dobiti pravi omaž prvoj srpskoj dinastiji, ali to se očigledno nije desilo. Ne bi me čudilo da je Žarku i Voji drago što su propustili ovu seriju - priča naš sagovornik.

Slavni glumac Voja Brajović potvrdio je da je malo falilo da se nađe u ulozi kneza Prosigoja.

- Nisam mogao da prihvatim ulogu u seriji "Nemanjići" jer nismo uspeli da se uklopimo sa terminima. U periodu kada su snimali, bio sam zauzet drugim poslovnim obavezama - kaže Brajović, i dodaje da je rola koju su mi ponudili jedna od lepših u dugogodišnjoj karijeri:

- Uloga kneza Prosigoja je jedna od izazovnijih. Prvi put bih glumio nešto takvo, a za mene je uvek izazov kada treba da uradim nešto za šta nisam siguran da li umem.

Brajović ističe da mu je žao što su "Nemanjići" naišli na lavinu negativnih komentara.

- Ne slažem se sa takvim kritikama - poručuje Voja.

2024 © - Vesti online