Petak 05.01.2018.
18:11
D. Dekić - Vesti

Besede za finale

pixabay.com
Odluka doneta - studenti Srbije su najbolji (Foto: Ilustracija)

Na ovom najvećem na svetu takmičenju u govorništvu, Miloš Marjanović, student Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Aleksandra Mihajlović, student Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, ušli su u finale turnira u kategoriji engleski kao drugi jezik.

Pored timskog uspeha, dobili su i pojedinačne nagrade, Miloš je bio peti, a Aleksandra sedmi najbolji govornik turnira.

Miloš i Aleksandra su u finalu debatovali protiv timova sa Oksforda, iz Montreala i Latinske Amerike, a tema je bila: "U demokratskim postkolonijalnim državama, ovaj Dom veruje da bi opozicione partije od partije nezavisnosti trebalo da proklamuju i koriste nasleđe antikolonijalnog otpora".

Na takmičenju je učestvovalo više od 700 studenata iz 95 zemalja sveta, a Srbiju je, pored Miloša i Aleksandre, predstavljao još jedan tim: Stefan Kurandić i Matija Milekić sa Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.

Kao sudija na takmičenju učestvovao je Marko Ćirović, asistent na Fakultetu organizacionih nauka.

Budući političari

Svetsko univerzitetsko debatno prvenstvo se održava od 1981. godine, svake zime u drugoj zemlji sveta, a važi za najveće godišnje planetarno studentsko okupljanje. Organizovano je kao takmičenje u formi britanske parlamentarne debate, podeljeno u tri takmičarske kategorije: otvorena kategorija, engleski kao drugi jezik i engleski kao strani jezik.

2024 © - Vesti online